23.01.2008

No quarter-reunion concert

Objavljeno v Glasba, Led Zeppelin avtor samokodela

Na združitvenem koncertu, je bil komad No quarter, ki je največja klaviaturska stvaritev basista in klaviaturista John Paul Jones-a, totalen presežek. Že v sedemdesetih, je Jones solaže na klavirju odigral v po petnajst minut dolgih pasažah, v katere je vključeval tudi Rahmaninova,

ta solo na zadnjem koncertu, pa je bil izjemen tudi v tem pogledu, da je Jones skoraj ves čas pod improvizacijo igral improvizacije osnovnega riffa, kar v sedemdestih ni počel in vse to skupaj s Pagevim solom in ‘temno modro’ globokim Plantovim vokalom(besedilo je temačno, a s pozitivnim razpletom), je ustvarilo izjemno stvaritev, h kateri je Bonhamov sin samo še dodal piko na i!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ipbM_9KG-yQ&feature=related

No quarter

Close the doors, put out the light
You know they won’t be home tonight
The snow falls hard and don’t you know
The winds of Thor are blowing cold
They’re wearing steel that’s bright and true
They carry news that must get through

They choose the path where no-one goes
They hold no quarter,
They hold no quarter.
Oh…

Walking side by side with death
The devil mocks their every step
The snow drives back the foot that’s slow
The dogs of doom are howling more
They carry news that must get through
To build a dream for me and you
They choose the path that no one goes
They hold no quarter,
They ask no quarter,
They hold no quarter,
They ask no quarter…they think about no quarter…With no quarter quarter.
Oh No…

Moje naljubše verzije pa so: The song remains the same verzija iz starega soundtracka, ki ima daljši klaviaturski solo in novejša verzija z boljšim zvokom, ter Seattle 75(grand piano) in Los Angeles 21.6.77(grand piano)!!

Priporočam tudi obe verziji s Knebwortha 79, ki sta še posebej fascinantni, ker so Zeppelin-i pred tem snemali In through the out door, ki je album s prevladujočimi klaviaturami in Jones je še posebej ‘utečen’ in motiviran!!!Prva pred 250.000 in druga pred 150.000 ljudmi, to so podatki, do katerih so prišli Zeppelini preko satelitskih posnetkov, ki so jih naročili od Nase, zaradi neresnic o številu obiskovalcev, ki jih je širil promoter Freddy(heh) Bannister, ki je kmalu potem propadel v tem biznisu, zaradi teh problemov, neresnice pa je širil, da bi izplačal manjši honorar. Na internetu pa se najdejo tudi drugačni podatki o obisku, ki niso resnični!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.