30.08.2009

Vetrnice

Objavljeno v Humor avtor samokodela

Ljudje imamo velikokrat probleme z vremenom!!Nimamo pa še takorekoč nobene rešitve, s katero bi lahko na vreme vplivali(razen dežnika)!!
Prišel sem na idejo, da bi lahko ustvarili orjaške leteče vetrnice(prosim ne predstavljajte si mlinov na veter, sicer bo ideja res izpadla don kihotovsko)!!Izgledale bi kot velikanski rotorji helikopterja, z obročem okrog samega rotorja.V obroču bi bil prostor za vodo, ki bi jo rotorji posrkali iz ciklona kje nad kakšnim oceanom ali na območju kjer imajo preveč dežja ali celo poplave!!Potem bi rotor odletel nad del Zemlje, kjer trenutno potrebujejo padavine in bi nabrano vodo spustil nad tisto območje(Sahara ali vrt moje babice)!!
Seveda nimam pojma ali bi zadeva lahko delovala s fizikalnega vidika, poleg tega tudi ne vem, kaj bi lahko poganjalo rotor(mogoče jedrski reaktor ali vsi Kitajci na pedale???).
Ok, sem pač napisal eno tako bolj spekulativno idejo!!V svojih prispevkih se veliko hecam, tokrat pa predvsem prepuščam hec kakšnemu fiziku, ki bo parodično zrušil mojo teoretično idejo!!

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.