8.09.2009

House

Objavljeno v Družbena kritika, Humor avtor samokodela

Ne ljubi se mi na dolgo in široko razpravljati o seriji, zato samo nekaj o House-ovih izjavah, ki so poleg zelo kompliciranih diagnoz, glavna značilnost serije!!

V osnovi je zanimivo to, da se House-vi sodelavci in pacienti, ne odzivajo pretirano močno na House-ve izjave, običajno zgolj z kakšno mirno pripombo. Le redko odreagirajo malo bolj jezno in tudi bolj odločno pokomentirajo House-ove cinične izjave, na račun njih in nasploh.
V realnosti bi morda pričakovali mnogo bolj burne odzive, ne glede na to, da je House odličen zdravnik in mu zato tolerirajo njegove, včasih precej nesramne izjave.
Osebno pa mislim, da bi se v realnem življenje hitro zgodilo ravno obratno!!Sodelavci, bi se povsem navadili na njegove komentarje in kmalu bi se ob njih začeli celo zabavati, poleg tega pa bi jih vedno znova presenečalo, da si je nekdo sproti sposoben izmišljevati takšne domislice!!
Morda bi bil malo večji problem z nenavajenimi pacienti, pa tudi oni bi se v nekaj dneh privadili.
Skratka osebno mislim, da ima dr. House predvsem dober smisel za humor in da ni nek primitivni kripl v osebnostnem smislu, temveč zgolj v telesnem(prizadeta noga)!!!
V njegovem cinizmu in črnem humorju pa se skriva marsikatera resnica in mnogokrat ko House pove kakšno navidez zgolj ostro šalo, v resnici pomodruje o pomanjkljivostih in pritlehnostih človeštva in ni sam v bistvu prav nič pritlehen!

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

1 komentar

  1. sezirey pravi:

    v realenm življenju je vedno vse drugače serija je pač serija .. (tudi filmi..itd)

    28.09.2009 ob 14:09

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.