12.09.2009

12/9 2001, dan Bushevih bushističnih začetkov

Objavljeno v Družbena kritika avtor samokodela

Dvanajsti deveti 2001!! Dan, ko je zaživela Bush-eva Amerika, točno osem let je tega!! Dan začetka paranoje, strogih nadzorov na letališčih, poti proti vojni z Afganistanom in Irakom, ter posledično zapora Guantanamo Bay!! Bush, ki je svoja dejanja velikokrat zagovarjal s takimi izjavami, da je izgledalo, da ima že kakšen hujši stadij demence, je uspel med mnogimi američani ustvariti občutek močnega strahu in ogroženosti, ter tako izpeljati dva mandata svoje konzervativne, klerikalne in nasploh v vseh pogledih nazadnjaške politike!! V njegovem mandatu, se pa je konec koncev začela tudi finančna kriza, kar lahko prav tako do neke mere pripišemu Bush-evemu režimu!!! Napada na Afganistan in Irak, sta prinesla predvsem prelivanje krvi in nobene prave koristi, seveda pa je šlo v primeru Iraka tudi za nafto in za to, da Bush kot tisti bedaki v filmu Hot Shots premagajo Sadama, pa četudi nima orožja za množično uničevanje !!
Seveda pa se je dan pred dvanajstim devetim zgodila Ameriki velika katastrofa, ki pa ima vendarle svoj izvor tudi v tem, da se Amerika nenehno vtikuje v svetovno politiko!!Kljub veliki katastrofi, se mi je zdelo, da je bilo o tem napisano že toliko, da raje pišem o dvanajstem septembru!!
Bush je skratka dodobra načel Ameriko in njen ugled, povod in možnost za tovrstno njegovo delovanje pa mu je dal prav enajsti september.
In ravno v septembru, ko se grmovje(bush-es) obarva v lepe jesenske barve in z zimo mirno zaspi, ravno takrat, se je zlobno razživel naš Bushek, ki živi v svojem malem svetu, republikanskem peskovniku in se igra z domačim puranom, ter se skupaj s svojimi somišljeniki gre vojne igrice, ravbarji in žandarji in ravno jeseni, ko se svet počasi umirja, je zaživela bushijeva, divja in nasilna fašistoidna politika!!
In pesem Wake me up when september ends, skupine Green day, se je vrtela v moji glavi vse dokler ni prišel Obama!!

Tukaj je link na video omenjene pesmi:

http://www.youtube.com/watch?v=WZ0CGHwoo6M

Tukaj pa še link do Bush-evih najbolj smežnih bušizmov, čeprav Bush-eva politika ni bila prav nič smešna!!Najbolj smešna je tista, ko reče:Teroristi so inovativni in efektivni in tudi mi smo, teroristi si nenehno izmišljajo nove načine za napad na našo državo in tudi mi si:

http://www.youtube.com/watch?v=AioJbNL1JS8&feature=related

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.