12.09.2009

Sintetična hrana v izogib debelosti in boleznim

Objavljeno v Družbena kritika, Humor avtor samokodela

Prišel sem na idejo, da bi lahko v izogib debelosti in boleznim, ki jih povzročata hrana, se pravi pretiran vnos maščob, holesterola in podobno, lahko začeli proizvajati sintetično hrano, ki bi natančno posnemala okuse vse obstoječe naravne hrane. Ta hrana bi lahko bila v obliki pene, ki bi neprebavljena zapustila telo, zato bi jo lahko človek jedel v neomejenih količinah in bi lahko torej zaužil velike količine svoje najljubše hrane oziroma okusa, brez kakršnegakoli vpliva na težo ali na zdravje.
Poleg tega pa bi vsak dan pojedli vrečko hranljive poltekoče hrane, ki bi vsebovala substanco brez okusa, v kateri bi bila vsa potrebna hranila, ki jih dnevno potrebujemo. Tako bi bila zagotovljena tudi potreba telesa po hranilih, vendar pa bi po tem postopku pojedli natanko toliko hranil kot jih potrebujemo, vendar pa nam ta hrana ne bi šla v slast, ker bi bila kot sem že omenil brez okusa in tako se ne bi nikoli prenajedli te vrste hrane, ki bi pa lahko povzročila debelost in bolezni.
Sicer pa bi vse svoje potrebe po uživanju v hrani tako ali tako zadovoljili z sintetičnimi nadomestki, ki so omenjeni v prvem odstavku. Ta hrana, bi seveda morala biti na voljo v popolnoma vseh okusih vse obstoječe hrane na našem planetu, poleg tega pa bi lahko obstajala tudi naprave, ki bi to okusno maso oblikovale, da bi tudi izgledala kot resnična hrana. Replika naravnega okusa, bi morala zelo natančno posnemati naraven okus!!
Kljub temu da bi se takšna sintetična hrana povsem izločila, bi pa seveda morali poskrbeti, da te snovi ne bi kakorkoli škodile telesu, saj bi vendarle šlo za umetne substance.
Skratka, obstajo trije principi: prvi je: jedeš malo, skidaš salo, drugi je:bicikliraj redno, jedi sredno, tretji pa je moja ideja o umetni hrani, ki pa je zaenkrat zgolj v obliki zgoraj napisanega recepta, ki ne daje preveč natančnih navodil, kako do te hrane priti!!

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

5 komentarjev

 1. majki pravi:

  bedarija, ki se pa bo, ako bo kdaj implemntirana, prijela med zavaljenimi američani :)

  go for it, ull make a zillion $

  12.09.2009 ob 16:49

 2. samokodela samokodela pravi:

  Ja vsekakor predvsem zadeva za Mcdonald’s američane!!!

  Vegani,ki jedo oreščke, lahko posežejo kar po naravnem viru!!!

  12.09.2009 ob 18:22

 3. janezz pravi:

  Za seksat pa te bodo enkrat na dan spustili na Ančko ?

  12.09.2009 ob 22:10

 4. igo pravi:

  Ideja je precej obetavna.

  Naprimer kokice so praktično brez okusa in kalorij, tako da bi se jim s primernimi začimbami dalo prilagoditi okus. Nekoliko nerodna je le oblika.

  Sedaj pa študirat začimbe, Maestro.

  LP,
  Igor

  12.09.2009 ob 22:32

 5. Maj pravi:

  Predlog je enak tistemu, ki je predlagal, da bi se zaradi prenašanja virusov in bakterij odslej lahko poljubljali le še čez šipo.

  13.09.2009 ob 04:17

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.