24.03.2010

Narodnozabavni rock bo v Oslu zvenel 11. po vrsti!

Objavljeno v Družbena kritika avtor samokodela

Naslov na rtvslo portalu pravi, da bo narodnozabavni rock v Oslu zvenel 11. po vrsti,jaz pa sem mislil, da ne bo zvenel v oslu, ampak v kravi, ker gre za govedarski komad!!

Katastrofa je, da je zmagal takšen komad in to s takšnim naskokom!!Da bi vsaj poslali na Evrovizijo kvaliteten narodnozabavni komad, če kaj takega sploh obstaja, ampak mislim, da je nekaj klasik od Avsenikov, Slakov in morda še koga res dobrih in da bi to priznal vsak glasbenik in poslušalec, pa tudi če ne mara te glasbe!!
Ampak mi smo na Evrosong poslali beden narodnozabavni komad, v kombinaciji s kvazi rockom. Že ta kombinacija teh dveh zvrsti je butasta, potem pa še takšni bedni zasedbi!! Čista dolina šentflorjanska!!Pa razni butalsko ruralni verzi besedila v smislu, naj bo ta komad pozitiven šok, kakor da bi nam hoteli sugerirati, da je rock sam po sebi negativen šok, če pa ga kombiniraš z oberkrajnarskim govedanjem, pa je super.

In tukaj pridemo še do ključnega problema narodnozabavne glasbe, namreč samega izvora. Že samo ime je zavajajoče, saj bi lahko kdo mislil, da ima ta glasba kaj opraviti s slovensko ljudsko glasbo, kar je čisti nonsens!! To ni niti slovenska, niti slovanska glasba!! Gre za glasbo Avstrije in Švice, ki se je je navzela tudi Slovenija, ki je s svojim nemškutarstvom in ostalimi podobnimi fenomeni klečeplazenja pred drugimi narodi, pač primerna za indoktrinacijo.Imamo pa v Sloveniji polno ljudi, ki bodo na ves glas trdili, da je to naša glasba, na katero bi morali biti ponosni, kar niti slučajno ni res. Poleg tega pa je v narodnozabavni glasbi zelo malo res kvalitetnih skladb!!

Skratka vse skupaj je katastrofa za Slovenijo, pa ne glede na to, da Evrovizija res vse bolj postaja cirkus!!Kljub temu je vsako leto na Evroviziji kar nekaj kvalitetnih skladb in čeprav je včasih zmagal tudi kič in šov, je vsekakor mnogo bolj dostojanstveno poslati kvalitetno skladbo in dodati še nekaj odrskega nastopa.O samem vzganjanju šova se sicer v zvezi s tem tekmovanjem veliko govori, ampak kljub temu precej pogosto zmaga razmeroma dobra skladba, v kolikor pa ne, pa se je vsekakor treba boriti za dvig nivoja in k temu lahko prispeva tudi Slovenija!!Naprimer tako,da bi na Evrosong poslali Hama in Gala Gjurina, ki sta imela odlično skladbo, jo odlično izvedla in v ozadju celo posnela cel orkester, kar je dalo skladbi dodatno težo evrovizijske preteklosti, ko je bil še pri vsaki skladbi prisoten orkester in se je vse igralo v živo!!

Skratka, Naradnozabavni rock je katastrofa, ki bo odmevala v Oslu, morala pa bi ostati doma in odmevati v hlevih, oziroma v kravah!!

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

5 komentarjev

 1. nevenka nevenka pravi:

  Predstavljaj si, da bi zmagali, he, he…Če pa to ne gre, bomo pa res vsaj zabavni, gotovo se nam bo kdo smejal.

  24.03.2010 ob 18:41

 2. samokodela samokodela pravi:

  Če zmagamo, potem mora naslednje leto potekati Evrovizija kar v oddaji Na zdravje!!!

  24.03.2010 ob 19:06

 3. nevenka nevenka pravi:

  :-)

  24.03.2010 ob 19:10

 4. MarioSi pravi:

  Taka je demokratična volja gledalcev nacionalne televizije … In to voljo moramo spoštovati … čeprav si nas kar nekaj misli svoje.

  26.04.2010 ob 11:08

 5. samokodela samokodela pravi:

  Bi bilo kar pametno, če bi imeli še komisijo in to res strokovno!!!

  26.04.2010 ob 11:25

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.