21.04.2010

Akcija: Kako velik izgleda motorist na 100 m(primerjava s svinčnikom)

Objavljeno v Humor avtor samokodela

Policijska akcija s plakati, na katerih je prikazano, da motorist na 100 metrov izgleda manjši kot svinčnik, bi lahko imela še eno dodatno izboljšavo!

Namreč ljudje bi lahko kupili svinčnike za v avto in z njimi ugotovljali ali je motorist oddaljen 100 metrov ali manj ali več in torej kako velika je nevarnost, da se zgodi nesreča in v primeru, da bi bila nevarnost velika, bi lahko obrnili svinčnik in z radirko zbrisali motorista!

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

4 komentarjev

 1. P.J. P.J. pravi:

  :D

  Na dveh kolesih sem se prekotalil že kakih sto tisočakov. Bolj ali manj srečno in predvsem z velikim užitkom.

  Dvakrat sem uspel naleteti (dobesedno) tudi na bog-si-ga-vedi-kaj-misleče voznike avtomobilov. Obakrat se je končalo brez hujših posledic za vse udeležene, obakrat nekaj malega škode na obeh mopedih.

  Še veliko večkrat sem naletel na še-manj-mi-je-jasno-kaj-misleče “brate” motoriste. Kot “potoval’ca” so me kar nekajkrat spravili v zadrego z brezglavim prehitevanjem.

  Vsi se bomo morali malo “skulirati” in se spraviti k sebi. Spomnim se, da sem lahko tam v začetku ‘90-ih brez večjih težav zavrtel ročico in pognati kazalec tja proti 160 – po “ta stari” na obalo.

  Promet se je spremenil. Kljub vse bolj zmogljivim agregatom je dogajanje man predvidljivo, saj se je število udeležencev bistveno povečalo.

  Moje mnenje… Na cesti si vzemimo čas, ne življenja!

  21.04.2010 ob 19:20

 2. samokodela samokodela pravi:

  Ja se strinjam!!

  Še posebej nevarna so prehitevanja, kjer gre včasih za las, pa čeprav so motorji mnogo ožji kot avtomobili in motoristi ravno zato, ker lahko kje smuknejo skozi, delajo vragolije.

  Pa tudi vedno več prometa je, drži!!

  Je pa tudi res, da po svoje razumem ljudi, ki iz avanturističnih ralogov želijo voziti hitro, ker v tem uživajo, ampak za takšne pridejo v poštev dirkalne proge, ne pa cesta!

  21.04.2010 ob 19:50

 3. Luka pravi:

  Kašne fore ,.. .samo verjetno res ,.. ej tako ne ,. .

  21.04.2010 ob 20:29

 4. P.J. P.J. pravi:

  Spomnim se situacije pri (takratnem) gradbišču AC na gorenjskem (tam ko je viadukt, pa tunel)… Kolona dolga ko ponedeljek v smeri LJ. V smeri proti KR je promet tekel “normalno”.

  Po levem pasu s kakih 30 na uro previdno vozim “za dvojno razdaljo vrat” po levem pasu in spremljam, ali se proti meni (po svojem pasu) pelje kdo proti KR…

  Nato, kot strela z jasnega… Vmes med mano in avtomobili prolezi projektil… in s seboj odnese ogledalo nič-hudega-slutečega švaba, ki je bil verjetno na poti na morje.

  Švaba gleda mene, jaz njega… oba samo skomigneva z rameni (jaz s samo enim :D ). Počasi oddrsim naprej, nekam trši in nekako v krču… V ogledalu vidim, kako švaba pobira ostanke ogledala s ceste.

  Omenjeni projektil je kakih nekaj sto metrov naprej obtičal. “Repsolka”, na njej pa z zadnje strani deklica s čelado in v kratkih rokavih.

  Upam, da še danes gazita zemljico. In da se je voznik unesel. :D

  21.04.2010 ob 21:38

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.