24.04.2010

Jara kača, slepi polž in Štefka Drolc

Objavljeno v Humor, Poezija in proza avtor samokodela

Nekoč sta se srečala jara kača in slepi polž! Nekaj časa sta se pogovarjala o vremenu, hrani in Štefki Drolc.
Potem sta se odpravila v gostilno, kjer sta pila pozno v noč, se zaljubila v drug drugega in v sliko Štefke Drolc na steni. Ko sta nekaj časa živela mirno v ljubezni, sta si zeželela otroka in Štefko Drolc. Kmalu se je izkazalo, da je slepi polž neploden in omislila sta si odmrznjenega otroka, iz banke zarodkov in Štefko Drolc. Zgodba se je vlekla kot jara kača, vendar sta na koncu le dobila polžjokačastega otroka in Štefko Drolc. Polž se je vsak dan kakor naša zgodba, dolgo vlekel v službo, jara kača, pa je doma skrbela za sinka in Štefko Drolc. Slepi polž je bil zdravnik patolog in je vsak dan delal obdukcije mrtvih kobilic in si ob tem želel, da mu čas prihrani obducirati Štefko Drolc! Tako so živeli srečna družinica, v kateri je jara in mlada kača, kuhala, prala, šivala, slepi polž pa je v prostem času s fotoaparatom slikal svojo družinico in Štefko Drolc. Nekoč pa sta jara kača in slepi polž umrla in v hišici je potem živel njun sin in si vse delil s Štefko Drolc.
Na starost se ga je lotila demenca in pozabil je na življenje in Štefko Drolc. Nekaj let pred smrtjo pa je gledal tv in videl v gledališki predstavi znane igralce in Štefko Drolc! Predstava mu je bila všeč in Štefka Drolc! Začel je zbirati vse kar je našel v časopisih, knjigah in arhivih o tej predstavi in Štefki Drolc. Z leti je postal obseden s to predstavo in Štefko Drolc! Bil pa je dovolj dementen, da je sproti pozabljal, kje živi , kaj dela in na Štefko Drolc. Na dan svoje smrti, ko je pred njim sedela Štefka Drolc, pa je rekel, joj kako bi rad spoznal tisto gledališko ekipo in Štefko Drolc!

In sporočilo zgodbe, ki ga je prebrala Štefka Drolc, na prireditvi v čast njenim polžje-kačjim skrbnikom(slika spodaj): Tudi če si dementen,stari kačjepolžec ne pozabi na Štefko Drolc, čimvečkrat jo obišči v gledališču in ne pozabi, da je ves čas ob tebi in te spremlja, ko razmišljaš, raziskuješ, se bojiš, se boriš in si srčen!Poleg tega pa je tukaj seveda še izjemna sporočilnost o razvoju gospodinjstva, medicine in fotografije v kačje-polžjem svetu!

http://www.shrani.si/f/s/rB/3MiGMzAm/drolc.jpg

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

2 komentarjev

 1. danijel pravi:

  dabest.
  sicer nevem kdo je štefka drolc in tudi sporočila ne razumem, mi je pa zgodbica o jari kači in slepem polžu blazno kulska

  29.03.2011 ob 00:00

 2. samokodela samokodela pravi:

  Hvala! Štefka Drolc je slovenska igralka!

  29.03.2011 ob 03:58

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.