30.04.2010

Počitniške polžje hišice na drugi strani galaksije

Objavljeno v Poezija in proza avtor samokodela

Sprehajanje ob majhnem gozdičku v bližini Ptuja, katerega del je ležal tudi na zasebnem območju za ograjo, mi je razkrilo veliko praznih požjih hišic! Ker so bile hišice zaščitene za ogrado, sem v šali sklepal, da gre za počitniške vikende polžev, ki pripotuje od daleč, morda tudi iz morja in se priklopijo na umetna pljuča, ki jim omogočajo dih, tudi nad morsko gladino. Kmalu pa sem opazil, da imajo hišice vgravirane skrivnostne žareče simbole, ko pa sem sem se približal eni od hišic, grajenih iz apnenca in jo začel natančno opazovati skozi ograjo, je iz simbola zasvetila čarobna svetloba, ki mi je razkrila resnico o hišicah!!Zakaj so se razkrili ravno meni, ne vem, a očitno so vedeli, da ne bom izdal kraja počitniškega naselja in da bom le napisal zgodbo, ki jo bodo vsi razumeli kot domišljijsko, zato vam seveda sporočam, da je izmišljena in lahko samo ugibate, če je resnična.

Simbol na hišici je spregovoril skozi podobe, ki so se kakor hologram razprle pred mano! Sredi žive slike, se je pojavil polžji poglavar in povedal, da polžji počitnikarji prihajajo iz druge strani galaksije in da se le na Zemlji vedejo kot običajni polži. Na svojem planetu so razvili kompleksno in razvejano civilizacijo iz bitij, ki so majhna in plazeča, saj je njihov planet tako orjaški, da ima gromozansko gravitacijo in zato se tam niso razvili organizmi, ki bi hodili pokončno. Poleg tega je na planetu precj vroče in neprijazno, polži pa živijo od predelovanja prsti, iz katere s kemičnimi procesi, v tovarnah izločajo hranljive snovi. Imajo pa tudi razvit promet iz plovil, ki se plazijo kot kače, imajo kulturo, ki temelji predvsem na medsebojnem pripovedovanju zgodb, ko se več polžev zbere okrog posameznega polža in jim ta pripoveduje domišljiske sage ali pa se občasno zgodijo tudi koncerti in gledališče. Imajo visoko razvito civilizacijo in demokracijo, ki temelji na tem, da zna vsak polž s svojim visoko sposobnim umom samega sebe razviti do vrhunca, hkrati pa živeti v idealnem sozvočju z ostalimi. Ker nimajo nog in predvsem, ker nimajo rok, so vso civilizacijo in tehnologijo ustvarili skozi dolge epohe, s pomočjo razvoja uma. Uspelo jim je namreč, kljub močni gravitaciji, ki je proti moči uma nemočna, razviti tako močne umske sposobnosti, da lahko premikajo in obdelujejo svet okrog sebe, s pomočjo telepatije! Lahko dvigujejo in razvijajo predmetni svet in s tem iz naravnih materialov izdelajo naprimer celo tovarno. Tako so se postopma iz polžev, ki so bili sicer inteligentni in so znali komunicirati na visoki ravni in ki so srkali manjše količine hrane iz zemlje, razvili v visoko tehnološka bitja.

Na naš planet Zemlja, pa radi hodijo zaradi ugodne, hladnejše klime in ker jim mnogo šibkejša gravitacija omogoča, da lahko s svojimi hišicami, seveda ponoči, ko jih nihče ne vidi, tudi letijo! Polži namreč ne želijo, da bi jih zemljani odkrili, ker se bojijo, da bi ljudje, ki so fizično mnogo močnejši, nekoč na neciviliziran način, zavzeli njihov planet. Imajo pa polži na Zemlji tudi možnost, da vklopijo v svojih hišicah neuničljivost in tako zlahka preživijo nevarnost, če kakšen človek stopi na njih.

Prav ob koncu pa mi je hologram izdal, kako so polži prišli na Zemljo! Slinasti znanstveniki so namreč že zdavnaj odkrili, kar naši astronomi odkrivajo šele zdaj. Ugotovili so, da je večina vesolja sestavljena iz ničesar in da je ta nič prav tako sestavljen iz delcev, ki tako hitro prehahajo iz obstoječega v neobstoječe stanje, da jih ne moremo videti! Naše telo je tako naprimer sestavljeno iz protonov, vendar devetdeset procentov teže protona, ne prihaja iz samih kvarkov, ampak iz niča, ki je med kvarki, ker so v niču delci, ki zelo hitro prehajajo iz neobstoja v obstoj in jih ne vidimo. To razloži tudi, kako je vesolje lahko nastalo iz nič, ker je vesolje pravzaprav ves čas nič, v katerem prehajajo delci iz obstoja v neobstoj in ker ima naše ploščato vesolje skupno energijo nič, saj se materija in gravitacija izničita in kvantna fluktuacija proizvede vesolje! Vse te trditve polžjega holograma, sem preveril v spodaj objavljenem enournem dokumentarnem filmu, kjer nek ugleden ameriški znanstvenik govori o tem, kako je lahko vesolje nastalo iz nič. Povsem na dnu zgodbe torej objavljam posnetek, ki potrjuje trditve polžjega poglavarja!

Razlaga, kako polži pridejo na Zemljo, pa je nekaj, za kar sem prepričan, da ne more potrditi noben zemeljski znanstvenik! Ker so polži namreč iznašli napravo, ki zmore izkoristiti praznino vesolja. Tako lahko počasna bitja kot so polži, zelo hitro pridejo iz drugega konca galaksije k nam. Izumili so Preskakovalnik praznine! Ta naprava lahko izračuna, kdaj v nekem delu praznine, izginejo delčki, ki zelo hitro nastajajo in izginjajo v nič. Tako naprava izračuna pot, iz njihovega dela galaksije v našega in to tako, da polži med popotovanjem preskakujejo prazne delčke galaksije, ki v tistem trenutku ne vsebujejo res prav ničesar(niti hitro pojavljajočih in izginjajočih delčkov ne) in potujejo samo skozi dele galaksije, ki vsebujejo snov. Izum torej določi pot absolutne praznine do našega planeta. Tako lahko hitro prepotujejo velike razdalje, čeprav moram priznati, da mi hologram ni dal najbolj natančne razlage, zato vsega skupaj ne morem bolj pojasniti, vendar gre za to, da je skozi absolutno praznino, očitno možna neke vrste teleportacija.
Tako torej počasni polžki iz druge strani galakasije, zelo hitro pridejo k nam na počitnice!

Tukaj pa še objavljam enourni dokumentarec o tem, kako je vesolje nastalo iz nič:

http://www.youtube.com/watch?v=7ImvlS8PLIo&amp

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

4 komentarjev

 1. NuckinFuts NuckinFuts pravi:

  Verjel sem ti, dokler nisi prišel do kvantnih delcev. To ne obstaja.

  30.04.2010 ob 22:00

 2. samokodela samokodela pravi:

  Znanstvenik v filmu, ki si ga lahko pogledaš na naslovu, objavljenem pod zgornjim prispevkom, uporabi izraz
  ‘quantom fluctuation’!

  Seveda nisem fizik in sem svoje znanje vzel iz zgornjega filma, vendar gre za zahtevno temo in morda nisem vsega povsem razumel, čeprav sem se zelo trudil!!

  Zelo bom vesel kakšne dodatne razlage, bom pa v tesktu spremenil vse skupaj v kvantno fluktuacijo!! To je najboljši prevod, ki ga kot laik premorem.

  Pa opazil sem, da so v prispevku skoraj sami klicaji, ampak zdaj se mi ne ljubi več spreminjati.

  30.04.2010 ob 23:27

 3. NuckinFuts NuckinFuts pravi:

  Pa saj sem bil samo malce sarkastičen (ali ironičen, karkoli že to je). Bom drugič raje tiho :D

  1.05.2010 ob 17:14

 4. samokodela samokodela pravi:

  Aja ironičen v smislu, da v prispevku dosti govorim o stvareh, ki ne obstajajo in si še ti dodal nekaj!??

  2.05.2010 ob 13:43

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.