31.05.2010

Ministrstvo za brezino skorjo

Objavljeno v Družbena kritika, Humor avtor samokodela

Po priznani mednarodni metodi politične učinkovitosti, so danes v Sloveniji ustanovili ministrstvo za brezino skorjo! Ministrstvo spodbuja posamične nabiralce bele skorje in podpira tudi organizirane skupine, da brezino skorjo prinašajo v skladišča ministrstva, za nabiranje pa lahko dobijo tudi državna sredstva.

Ministrstvo išče tudi obdelovalce bele skorjice, katerih delo bo, da z brezino smolo lepijo posamezne kose skorje, v lepe liste A4 formata in jih zlagajo na kupe.Vsak list bo seveda popolnoma unikaten, saj je vsak delček brezine skorje nekaj posebnega in ravno v tem je glavni čar listov iz skorjice.

Prav posebno delo, pa bodo dobili najvišji uradniki, ki bodo delali na ministrstvu, katerih naloga bo, da na posamezne liste, s čistim zlatom zapisujejo dnevni urnik delovanja celotnega ministrstva in nabiralcev, ter zlepljevalcev listov. Ker je sezona nabiranja bele skorje in smole predvsem v toplejših mesecih in ker bo delavcev včasih več in včasih manj, se bodo urniki nenehno spreminjali, zato bodo vsekakor zelo pogosto potrebovali novo skorjo in smolo, da bodo lahko zapisovali spremenjene urnike delovanja ministrstva!

Minister Peter Suhi Hrast zagotavlja, da bo ministrstvo delovalo brezhibno, vrhunsko in racionalno, saj so surovine večinoma poceni, le zlato, s katerim bodo zapisovali urnike oziroma ustvarjali svoje unikatne izdelke, bodo kupovali z denarjem iz državnih rezerv, a tudi tukaj ne pričakujejo večjih težav, saj menijo, da si takšni vrhunski izdelki zaslužijo najboljša sredstva in pristope, poleg tega pa so prepričani, da kupovanje in porabljanje zlata v te namene ni problematično, saj ljudje z zlatom nimajo kaj početi, razen da ga uporabljajo za nakit, tako da bi bilo vse skupaj problematično le, če bi ministrstvo naprimer zapisovalo svoje unikatne urnike na državni denar, ki ga ljudje vedno potrebujejo in ga nikoli ni dovolj!

Živela politika!!!!

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.