16.06.2010

Slovenski Toše-Alen Vogrinec Vesel in žalostna ženka

Objavljeno v Družbena kritika, Humor avtor samokodela

Čeprav je Alen Vogrinec Vesel kot že njegov priimek pove, po naravi vesel človek, pa je očitno njegova partnerica bolj nagnjena k žalosti in ekstremni sentimentalnosti, saj je za odrom vsakič, ko je Alen nastopal, tako histerično jokala, kot da je Alen odpel katastrofalno slabo ali kakor da bi pel na pogrebu njene matere ali njenih otrok.

Fant seveda dobro poje in zato zelo dvomim, da še nikoli ni nastopil pred malo večjim občinstvom, tako da tudi zaradi tega ni treba solzic, to da pa se je, kot se lahko vsak, prijavil na nastop, pa spet ni noben dosežek, zaradi katerega bi bilo treba biti tako sentimentalno ganjen, saj so še mnogi drugi dobro odpeli! V tem primeru bi bil torej ganjen jok primeren le, če bi od absolutno vseh prijavljenih le on dobro zapel! Skratka samo dejstvo, da se je nekdo prijavil na šov, ki ima veliko gledalcev in da je dobro odpel še ni nič takega, da bi bilo treba s solzami napolniti Cerkniško jezero!

Da ne govorimo o tem, da je seveda oddaja Talent totalen poden in da je tudi butasto misliti, da je Alen,(ki je imel precej težko življenje, kar pri Slovencih vžge) s tem ko je nastopil na talentu, stopil v svet pravljic, kot se je očitno zdelo njegovi partnerici, ki je zato jokala kakor da bi Alen v tistem trenutku postal svetovno znan operni pevec ali Disneyev junak.

V resnici je pač samo dobro odpel na bednem šovu, z bednim konceptom in bedno žirijo in tudi če bi zmagal sploh ni nujno, da bi se njegovo življenje dolgoročno bistveno spremenilo, predvsem pa kot takorekoč vsi nastopajoči v oddaji, ni imel nobene umetniške integritete in sposobnosti ustvarjanja, ker takšni pač ne grejo v tako neumno oddajo kjer jim bosta butasta žirija in publika krojila usodo.

Morda pa je silen jok nastopil iz razloga, ker partnerica ne mara Tošeja in vsakič, ko začne Alen peti, doživlja hudo trpljenje in bolečine. Tako si mogoče niti slučajno ni želela, da bi Alen izvedel, da se za odrom joče in tudi doma, ko Alen postane Toše, se zlaže, da je rezala čebulo, ko jo Alen začuden vpraša čemu jok. Možno pa je tudi, da Alen že ve za tak problem in ker je gospa precej pri močeh in ga hoče kdaj okrog ušes, on samo začne peti in že je tukaj jok in nebogljenost! Morda pa je izvedela, da so Toševe pesmi, iz Alenovih ust, v resnici namenjene kakšni drugi, mlajši in lepši dami in od tod solze. Ali pa jok preprosto zato, ker si ob osladnih ljubezenskih pesmih začne misliti, da bi rada izgledala kot princesa iz španske nadaljevanke, ki ji njen lepotec poje te pesmice!

Kdo bi vedel, v čem je v resnici problem? Morda pa je bilo gospe le hudo, ker je edina intelektualka v družini in se je zaradi Alena morala prikazati v tej bebasti najstniški oddaji, kjer bebasta žirija izbira med pobebljenimi soft pop izvajalci in morda gospa tudi nasploh zelo trpi, ker njen domači Toše, vedno znova preglasi njen stereo na katerem vrti Bacha in Mozarta! Vprašanje je sicer, zakaj bi se kot težka intelektualka poročila z Alenom, a morda se je kot intelektualka z njim poročila zato, ker je kakšna frizerka ali čistilka!

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

28 komentarjev

 1. Yossarian pravi:

  Morda pa bi se ti kot intelektualec lahko pravilno naučil postavljati vejice.

  16.06.2010 ob 16:48

 2. Sanja pravi:

  Ne vem zakaj se tako radi spuščate v življenje drugih, vsak človek po svoje reagira ob določenem trenutku. Ste se že vprašali, avtor tega članka, če ste vi popolni???

  16.06.2010 ob 16:51

 3. nevenka nevenka pravi:

  Mislim, da nekdo, ki zna peti ne potrebuje drame, ki bi ga dvignila iz povprečja. Potrebuje dobre glasbene sodelavce: dobra besedila, sodobno muziko, dobrega producenta in dober poslovni management.
  Solze morajo ostati doma.
  V ocenjevanje osebnih razmerij pa se ni preveč spodobno spuščati.
  Ljudje pač vsak po svoje in po svojih močeh.

  16.06.2010 ob 17:22

 4. Niko pravi:

  Show je ustvarjen, da komercialna televizija čim bolje profitira na “naivnih” ljudeh. Določeni nastopajoči so imeli dejansko talent, ki so ga pokazali vsem. Glede žirije ne bom komentiral, ker dvomim, da bi se tudi ti izkazal kot žirant. Torej ne sodi nečesa v čemer sem siguren da nimaš pojma… G.Čakarmiš še hudičevo dobro ve kaj počne na POP-TVju….

  Glede tvojega špekuliranja glede osebne veze Alena Vogrincqa in njegove žene bi pa dodal, da si žal izpadel imbecil. Kdo si ti da sodiš nekoga, zato ker doživi čustvene izlive?

  16.06.2010 ob 17:30

 5. samokodela samokodela pravi:

  A intelektualci, ne morejo narediti nobene slovnične napake? Zato nisi več intelektualec, al kaj? Za blog je dovolj dobro, tudi če je kašna manjša slovnična napa, za kje drugje, pa bi dal lektorirat. Pa mislim, da pa ti nisi narobe postavil vejice, ampak si jo kar izpustil!

  Taka sentimentalnost je pač osladna in iz tega se da narediti fina šala. Ne gre za popolnost, nihče ni popoln, a sentimentalnost je pač kar problematična zadeva!

  ja Nevenka, se strinjam, da naj solze ostanejo doma. V osebna razmerja pa se nisem spuščal, ker sem si vse o njujinem razmerju očitno izmislil za komične namene!

  16.06.2010 ob 17:34

 6. judge judy pravi:

  Mogoče si pa samo ti bebast, ker ne premoreš spoštovanja do vseh in vsakršnih poklicev. Verjetno so vsi v tvoji družini, vključno s teboj, globokoumni, razgledani individuumi, ki imajo (kajpak) spoštljive poklice, katere lahko opravlja samo “elita možganov”. Žal izpadeš precej patetično, ker ne znaš sprejemati ljudi, ki niso taki, kot si ti. Saj ne, da bi to kdo sploh želel biti. Osebno sem raje čistilka ali frizerka.

  16.06.2010 ob 17:41

 7. samokodela samokodela pravi:

  Niko problem je, da gre nekvalitetno oddajo, v kateri tudi najbolj talentirani, ne pokažejo nič res izjemnega in mislim, da bi oddaja itak morala sprejemat le ljudi, ki tudi sami ustvarjajo svojo umetnost, nastopili pa so poustvarjalci in to z osladnim popom, brez vrednosti! Nekateri so sicer dobro peli pop pesmice in delali akrobacije, a to je daleč od kvalitetne umetnosti!

  Žirija je bila zanič, Lončinova niti slovensko ne zna, vsi skupaj pa niso imeli nobene strokovne kvalitete!!

  Skratka oddaja, v katero zaradi bebastega koncepta in komisije, ne bo šel noben res talentiran umetnik, ker iščejo v njej osladen najstniški pop in noben res kvaliteten glasbenik in umetnik, ne bo šel v tako oddajo, ker ve, da presega te neumnosti in da mu ne bo ena bebasta komisija krojila njegovega preboja!

  Pa nič nisem špekuliral o osebni zvezi!! Izmislil sem si pač nekaj domislic, nikjer pa nisem zapisal, da je to res!! In taki čustveni izlivi, so pač smešna sentimentalnost in patetika, to sem hotel reči!!

  judge judy: Absolutno spoštujem vse poklice in nikjer nisem napisal, da ne!! Čistilka in frizerka sta samo omenjeni in nikjer ni nobene nespoštljivosti, niti najmanjše ne!! Samo ugibal sem pač, da je morda kaj takega, a nikjer ni ne duha ne sluha o tem, da bi se norčeval ali imel te poklice za manjvredne!!

  16.06.2010 ob 17:58

 8. Majazmaja pravi:

  Zapis, zaradi katerega te je lahko sram … Ne le zaradi vsebine. Niti enega samega stavka brez napake nisi spravil skupaj, in si vseeno drzneš norčevati iz frizerk in čistilk? Ti ne predstavljaš niti pike na i v besedi intelektualec. In ja, intelektualci lahko naredijo kakšno slovnično napako, nikakor pa ne tako veliko v čisto vsakem stavku.

  16.06.2010 ob 18:01

 9. samokodela samokodela pravi:

  majazmaja zaradi vsebine me niti slučajno ni sram!!

  Pa niti slučajno ni res, da ni niti enega samega stavka brez napake! Kakšen bull shit!! Mogoče je kje kakšna vejica narobe in to je vse!!

  In sploh se nisem norčeval iz frizerk in čistilk, ne vem kje si to zasledila?? Samo napisal sem, da dvomim, da bi se, če bila bila intelektualka, poročila z Alenom, zato sem pač ugibal, da je morda frizerka ali čistila, a nikjer se nisem norčeval iz njih!!

  Pa majazmaja, tudi ti imaš v komentarju slovnične napake in res čudovito, da me sploh ne poznaš in sodiš da nisem intelektualec. V bistvu si to, da nisem intelektualec napisala le zato, ker te je razjezil moj prispevek, ne??

  16.06.2010 ob 18:16

 10. griva pravi:

  vsak ima svoj okus, seveda sprejemam, da je petja alena vogrinca vesela nekomu všeč in prav je tako. meni osebno ni nič posebnega, je pa boljši vokal kot marsikdo drug na naši zanikrni glasbeni sceni. želim da mu uspe, in tudi verjamem da mu bo.. povabil na rojstnodnevne zabave, abrahame in podobne veselice mu zagotovo še lep čas ne bo primanjkovalo. s tem se da zaslužiti kar lep denar.. precej boljši poklic in zaslužek kot pri sedenju v pisarni.

  16.06.2010 ob 18:16

 11. samokodela samokodela pravi:

  Vsekakor dobro poje, kot sem zapisal že v prispevku, le glasba ki jo izvaja, mi pač ni všeč!

  Tudi jaz mu želim veliko uspeha!!

  16.06.2010 ob 18:20

 12. mn pravi:

  No pa sem zamudila priliko, da bi spet imela prvi komentar, ker sem šla vmes v trgovino in brala še druge bloge. Hm.

  Kar sem hotela reč je, da je Alenova žena verjetno samo en tak čustven človek. Tud jaz poznam en par ljudi pri katerih je dovolj par verzov ta prave pesmi in že zadržujejo solze (sploh če je še ta prava situacija, itd.). Tud jaz se občasno borim s tem (ker v javnosti res zgleda malo over the top).

  16.06.2010 ob 18:24

 13. samokodela samokodela pravi:

  Mn jok ob redkih in pravih priložnostih sploh ni problem!!

  Če pa upoštevaš okliščine oddaje Talent in kičasto pesem, ti to lahko asociira le na osladnost in neintelektualni sentimentalizem. Alenova žena vsekakor je čustvena, očitno, ampak eno je čustvenost, ki ima v ozadju neko kvaliteto in zadržanost, drugo pa je sentimentalnost.

  Tudi jaz sem seveda že kdaj jokal naglas in ob kakšni pesmi se mi je orosilo oko, a vprašanje kakšna pesem je to bila in v kakšnem kontekstu!!

  16.06.2010 ob 18:35

 14. tinka pravi:

  živjo,
  en bolj kritičen kot drug. V čem ste pa vi boljši od nastopajočih? Kaj lahko pokažete javnosti?
  Malo tolerance bi vam ne škodilo.
  lp Tinka

  16.06.2010 ob 18:38

 15. samokodela samokodela pravi:

  Tinka, kašne tolerance??

  Pa lepo sem rekel da Alen dobro poje!

  Kritiziral sem le ženino sentimentalnost in koncept oddaje!!

  16.06.2010 ob 18:45

 16. NordStar pravi:

  Zadeva je bila na POP TV in to pomeni, da so naredili vse za gledanost in glasovanje. Sem spadajo tudi solze, ki so začele teči takoj, ko je Alen začel peti (kamera je bila na gotovs pripravljena) Jebiga.

  16.06.2010 ob 19:33

 17. samokodela samokodela pravi:

  Ja nordstar drži!! Škoda je le, da tudi na nacionalki dobimo raznorazni narodno zabavni rock, ker se odločanja prepuščajo izključno publiki. In katastrofa so razne oddaje Na zdravje, o kvalitetni glasbi pa nič!!

  16.06.2010 ob 19:42

 18. Yossarian pravi:

  Jaz nisem naredil v svojem stavku nobene slovnične napake. Sicer pa se mi zdi, da je Lucienne strokovno kar podkovana; z glasbo se ukvarja že slabih 40 let, klavir in petje po prikazanem na finalu pa vsekakor obvlada.

  16.06.2010 ob 19:58

 19. samokodela samokodela pravi:

  Yossarian:

  Vredu če nisi. Jaz pa se zavedam, da imam včasih s tem malo probleme, jebiga!

  Eh, Lončina piše glasbo za razne Giannije Rijavce, zna se spremljati na klavirju v nekašnem barskem, neoriginalnem stilu in ima kar dober glas, vendar nič posebnega niti v barvi, niti v razponu, niti v interpretaciji!

  16.06.2010 ob 20:52

 20. Yossarian pravi:

  Mene je prepričala

  20.06.2010 ob 08:07

 21. Nevenka pravi:

  No, ja pisati za Rijavca je stran metanje časa. Tip ima dober namen, glasu pa ne. Alen ga vokalno nese petstokrat.

  20.06.2010 ob 08:51

 22. samokodela samokodela pravi:

  Drži Nevenka!!

  20.06.2010 ob 19:19

 23. Olivera pravi:

  Samo, škoda za tako dobre zapise na blogu, če tvoji bralci ne razumejo ironije, sarkazma, cinizma. Mene si dobro nasmejal. Jok omenjene gospe je bil patetičen, blesav in -ja- povsem na mestu za oddajo takega tipa.

  19.08.2010 ob 17:55

 24. samokodela samokodela pravi:

  Ja tu sem pač dreznil v osje gnezdo. Tu se je dalo lepo videti, da takrat ko mi blog posebej izpostavijo, med več tisoč ljudi pride kar nekaj takih, ki najrbž zelo hitro odidejo, ker ne razumejo tega kar pišem. Tukaj pa je pač šlo za temo ljudskih src in še na način, ki jih je zelo zmotil in so prebrali do konca in srdito napadali v komentarjih.

  19.08.2010 ob 18:42

 25. Rado Rado pravi:

  Je kar hudo, kajne Samo, če toliko prekašaš druge?
  No, jaz te ne bom napadal tako srdito, rekel bi le, da mi je bil Talent mestoma kar všeč.

  19.08.2010 ob 19:50

 26. samokodela samokodela pravi:

  Ma ni mi nekaj posebej hudo. Pa ne gre posebej za neko prekašanje mnogih drugih. Lahko gre pač tudi sam za drugačno mnenje pri nekih družbenih temah ali drugačen okus v primeru kakšne domišljijske zgodbe. Pri tej temi, pa so najbrž res najbolj negativno komentirali bolj preprosti in sentimentalni ljudje!

  Pa če ti je bil Talent le mestoma všeč, je okej, potem tudi jaz ne bom napadal tebe, ha, ha!

  19.08.2010 ob 20:40

 27. nana pravi:

  vedno se mi zdijo ti zanimivi blogerji.takole si jih oz vas predstavljam .grdi debeli zavaljeni zagrenjeni nad svojim življenjem do konca.ne veš kaj bi počel da bi ga zagrenil še nekomu sfehtal si nekako računalnik .sediš pred ekranom in se po svoji zavaljeni riti praskaš in razmišljaš koga bi pa danes popljuval a ne”?o tebi in tebi podobnim je škoda zgubljati besede pa vendar meni se smiliš in upam da se bo tvoje psihično stanje popravilo saj si en velik revček.pa samo še en komentar o patetični babnici nimaš pojma koga blatiš in ne sezeš ji do kolen.kar pa se alena tiče pa nimam komentarja ker ga tvoj zapis ni vreden.najlepše se je skriti za psevdonim pa pljuvati pa prikriti svojo bedo hahahaha…navdušena sem nad teboj

  7.12.2010 ob 00:11

 28. samokodela samokodela pravi:

  No nana, pa saj sem komentiral le sentimentalnost. Poskušal sem napisati šaljivo zgodbico, še vedno pa po svoje razumem, da so gospo pač prevevala čustva, ko je njen mož zapel pred večjim občinstvom, a o tem se pač da reči marsikaj kritičnega. Pa nič nisem rekel, da ni dobra ženska!! Pa zadnja dva odstavka, sta pač čista šala, kjer sem pač napisal šaljive ideje, od kod bi lahko prišel ta jok.

  Ves čas sem poudarjal, da je Alen zelo lepo odpel in želim mu čim več uspeha in nastopov!! Kje zdaj tu vidiš zagrenjenost in pljuvanje po drugih, ker sam ne vem kaj bi počel?? Ta petek imam tudi jaz svoj koncert, tako da vem kaj bom počel!! Tudi na blogu ves čas ustvarjam in ustvarjam tudi poezijo in pred kratkim sem doživel prvo javno objavo, pospremljeno z odlično kritiko!
  Kar se tiče mojega izgleda, pa nisem nič debel, kar se tiče grdote, pa se s tem ne ukvarjam, to naj kar drugi ocenjujejo, jaz pa si nikoli sploh nisem bil všeč, če me slučajno osebno poznaš in se ti zdi, da sem morda človek, ki se je vedno dopadel sam sebi in se povzdigoval. Vedno je bilo povsem obratno! Kvečjemu premalo samozavesti!!

  (če me v resnici sploh ne poznaš, naslednjega odstavka ne boš razumela, pa vendar sem ga zapisal)
  nisem noben revček. Moje težave, o katerih ne bom podrobno razpravljal, ker to nikogar ne briga, so bile zelo blage, drugo pa je če se zaradi teh težav izgubiš v življenju. Eno je izgubljenost, drugo pa nesposobnost zaradi nekih težav. Jaz nisem bil nikoli nesposoben, le malo izgubljen! Pojma nimaš kakšne težave imajo eni v primerjavi z mano!!Če se ti zgodijo neke težave, se ti pač lahko zgodi, da se malo umakneš od ljudi in da ne veš več čisto točno, s čim bi se ukvarjal, a vedno znova sem našel pot nazaj k umetnosti in zdaj vem, da ne bom nikoli več odnehal!! Tako da boš morala najt koga drugega, da ga boš lahko klicala revček, če ti že to tako paše!! Pa mislim, da ni treba nikoga na svetu klicati revček, ker je to primitivno, če pa kličeš revček mene, pa je to tudi skregano z realnostjo. Mislim da če pa bi že koga lahko klicali revček, bi lahko tako klicali kvečjemu slabe ljudi, jaz pa nisem slab človek. Reveži so tisti ki so slabi ljudje, čeprav sami sploh ne opazijo svoje revščine.

  Pa dvomim da si tak človek, da bi me klicala revček, če bi res imel resne težave. Po mojem me kličeš tako, ker ti le grem na živce in ti paše da mi lahko rečeš revček in me s tem skušaš poniževati, čeprav dobro veš da je to skregano z resnico!

  Pa govoriš o skrivanju za psevdonimom!! Res?? Jaz imam na blogu javno napisano kdo sem, kaj pa ti v svojem komentarju??

  lepo se imej in veliko uspeha in sreče ti želim!!

  7.12.2010 ob 12:54

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.