24.08.2010

Joško Joras-gladovna stavka

Objavljeno v Družbena kritika, Humor avtor samokodela

Kot vemo je Joško Joras pred kratkim gladovno stavkal, zaradi težav z zapornico na meji, vmes je stavko prekinil, zdaj pa spet ne je! Jadranka in Borut sta se tako izkazala kot odlična nutricionista, ki skrbita za zdravje Jorasa, saj se je lahko ob več kot dvotedenski prekinitvi stavke dodobra najedel, tako da lahko zdaj spet opravlja funkcijo mučenika za obmejne spore!!

Moj predlog pa je, da vladi Slovenije in Hrvaške Jorasu na vsake tri ure pošljeta sporočilo o dogovoru in ga čez pol ure spet prekličeta, tako da bo Joras kar vsak dan nekajkrat prekinil stavko in imel normalne dnevne obroke, hkrati pa se bo še vedno boril za svoje pravice, dokler bo pač verjel poročilom o dogovorih, oziroma dokler ne bo povsem prekinil hranjenja in od lakote najbrž umrl, ali pa se bo od obupa začel prenajedati in bo na koncu eksplodiral, ter s tem spreremenil samega sebe v teroristični napad na meji, s katerim bo rešil svojo osebno muko in hkrati zelo radikalno opozoril na težave ob mejnem prehodu, saj bodo zaradi eksplozije padale žrtve!!

Živel Joras, dokler ne umre!!

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

11 komentarjev

 1. majlo pravi:

  Ti ti. Kaj te starši niso učili, da se ne sme iz ljudi norca delat?
  In tudi, če te niso, mar te ni nič izučilo ko si prilepil svoj video na tube izvedbo STH. Tam so se pa norca delali iz tebe.Primer: #
  VoltayRiverscreation
  1 year ago

  1.guitar notes are shit 2.voice is big shit 3. ur hair hair is mega shit and 4. u are the mothership of shitness…
  4 reasons for suicide

  No?

  25.08.2010 ob 11:08

 2. samokodela samokodela pravi:

  Če slučajno nisi opazil, ima moj humor nek nivo, ni ne duha ne sluha o kakšnem primitivizmu, žalitvah ali čem podobnem!!

  Gre pač za satiričen prispevek, ki ima poleg vsega še družbeno kritično noto, saj v bistvu ilustrira, v kakšnem stanju živi Joras, oziroma, da če se že igrajo z njegovim življenjem in zdravjem, potem mu naj vsaj omogočijo preknitev stavke vsaki dve uri, da se bo lahko najedel. Ali pa bo pač moral nažalost umreti od lakote ali narediti kakšno bolj radikalno potezo!!

  Predvsem pa mislim, da je normalno vzganjati humor iz česarkoli, vendar mora imeti nivo in po možnosti še družbeno kritično sporočilo!!

  Nekaterim komentarjem na youtube, pri mojih pesmih, sem se tudi jaz od srca nasmejal in nič nimam proti, če ljudje pustijo šaljive komentarje, če jim nekaj ni všeč ali jim je smešno. Ampak ta komentar, ki si ga ti skopiral in še kakšen, takšni komentarji pa niso na nivoju in se mi zdijo odveč!

  Razumeš zdaj moje prispevke in moj humor z družbeno kritiko???

  26.08.2010 ob 17:41

 3. direktni pravi:

  Za Jorasa slišimo le takrat, ko “kao” stavka, ko pa postane lačen, pa stavko prekine. Ne vem, kdaj bo končno doumel, da smo ga ljudje prebrali, da nam “dol visi” za tista korita, evropsko pot in ne vem kaj še. Ljudje, ki so brez službe, ki imajo mizerne pokojnine, imajo svoje probleme in jih ne zanima populist in sprenevedavec Joško ….

  26.08.2010 ob 18:26

 4. samokodela samokodela pravi:

  Ma ja, te finte ki sta jih vzganjala s Podobnikom so bile populistične in smešne!

  Sicer pa ne vem točno, kakšen je problem tam, ampak gre pač za neke manjše probleme, ki pa jih država vendarle mora nekako rešiti, Joras pa bo moral pokazati malo več vztrajnosti pri stavki in začeti jesti šele, ko se bo res izkazalo, da je problem rešen, ne pa že ko mu namignejo, da se stvari premikajo naprej.

  Sicer pa bomo res začeli misliti, da le vleče pozornost na sebe in da s stavko ni resen, ter se naje ko le dobi priložnost. Očitno bo moral biti bolj vztrajen, ali pa najti kakšno drugo pot, če imajo njegove zahteve sploh kakšno težo!!

  majlo: Še nekaj ! Sploh se nisem norčeval iz trpljenja nekoga, ki gladovno stavka, iz tega se res ne gre norčevati, hotel sem le ilustrirati, da Joras prehitro prekinja stavko in da ga očitno tudi politiki malo ‘’spodbudijo” z nekimi obljubami in da ga naj potem spodbudijo kar na dve uri, da bo zmeraj sit!!

  Pa vprašanje je, kaj ta Joras sploh hoče!

  26.08.2010 ob 18:51

 5. majlo pravi:

  Zakaj pa ne bi vse skupaj vzel kot zappovsko kritiko?

  27.08.2010 ob 07:43

 6. majlo pravi:

  Saj veš: Ironija pa to.

  27.08.2010 ob 08:10

 7. samokodela samokodela pravi:

  Kaj naj vzamem kot ironijo?? Tvoj komentar?? V njem ni ravno videti ironije!

  Ti bi moral moj prispevek vzeti kot ironijo, pa bi bilo vse okej!

  27.08.2010 ob 13:07

 8. samokodela samokodela pravi:

  Al pa okej majlo, bi se dalo tudi razumet, da se samo hecaš, ker si me v bistvu okaral s besedami ‘ti, ti”, kot majhnega otroka.

  27.08.2010 ob 18:28

 9. Borderline BL3 pravi:

  Brez veze je izgubljat energijo in se igrat Sizifovo igro.Po drugi strani to spominja na sociopatski itd..blbla

  27.08.2010 ob 19:14

 10. samokodela samokodela pravi:

  What??

  28.08.2010 ob 01:17

 11. Borderline pravi:

  blabla … :)

  28.08.2010 ob 11:59

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.