17.10.2010

Ljubljanski štadion zamaka

Objavljeno v Družbena kritika, Humor avtor samokodela

Ugotovljeno je bilo, da ljubljanski štadion zamaka!! Najprej so bile skrbi, da bo to velik problem, zdaj pa se je ugotovilo, da je zamakanje namenjeno izpolnjevanju posebej visokih standardov štadiona! Namreč štadion zamaka zato, da se lahko v njem razvije plesen, ki naredi umetnost in šport, ki se tam dogajata, bolj naravna in globoka. Tako je Leonard Cohen, ki je tam pred kratkim nastopal, izjavil, da je pred koncertom vdihnil plesen in mu je zato srce tako zelo zaigralo, glava pa je bila tako zelo v oblakih, da se je odločil, da bo to plesen redno naročal iz Ljubljane. Športniki si s to plesnijo namažejo sklepe, odbojkarice pa si jo vtrejo v prsi, ki zato postanejo bolj čvrste, a hkrati bolj fleksibilne, da lahko poleg žoge, gledamo še skakajoče polkrogle naslade!

Skratka, gre za inovacijo na področju gradnje stadionov, takorekoč za največji izum vseh časov v štadionski arhitekturi, ki združuje naravnost, stimulativnost in zdravilnost v eni snovi, ki je prej neperspektivno hirala milijone let, nova arhitekturna politika, ki baje odpira možnosti za vse, pa želi to spremeniti, a plesni, ki živijo v gozdovih in po domovih se že pritožujejo, da je le ena plesen zares dobila priložnost, ostali pa se vrtijo v neskončnih krogih borznega gozda brez smisla in navdiha, a glej tam nekje za iskrivim mahom, se prebujajo divje, nore gobe ustvarjalnosti!

Dodatek(26.10.2010): Ta zgodbica ni imela namena kritizirati župana Jankovića, je pa se razprava vseeno razvila v komentarjih, če koga zanima!

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

12 komentarjev

 1. NordStar pravi:

  Ne vem, če ločiš med stadionom in dvorano. Cohen je nastopal v dvorani, torej mora zamakati dvorana.
  Ja po moje bo takih napak še mnogo. Zadeva je bila našponana in delalo se je v hudem mrazu… vse za županovo ponovno izvolitvijo. Na žalost so ljudje zelo naivni in padajo na zunanji izgled.

  17.10.2010 ob 16:52

 2. samokodela samokodela pravi:

  Ja to me je skrbelo ko sem pisal, nisem točno vedel v kateri dvorani se kaj dogaja!

  Ampak baje so Cohena posebej peljali v tisto parkirišče, da se je naužil koristne rastlinice, haha!

  Pa moral bi napisati stadion, ne štadion, ampak zdaj naj bo!Pač po ptujsko, heh!

  Kar se tiče Jankovića pa je dejansko marsikaj postoril, marsikaj bi še lahko, kot poslovnež ima najbrž predvsem deficit kar se tiče podpore umetnosti in kulturi, čeprav ne vem koliko je to res, pa tudi kult osebnosti, ki se gradi okrog njega ni ravno najboljša stvar, čeprav obstajajo precej dobri razlogi, da je priljubljen.

  Pa najbrž je precej avtokratski. Pa kot mnogi levičarji pri nas, bi lahko bil malo bolj levičarski!

  17.10.2010 ob 17:14

 3. NordStar pravi:

  Si kar zadel karakter našega župana. “Grabi k sebi” je njegovo geslo. Narodu pa malo pošminka mesto in je vse ok. Jebiga.

  17.10.2010 ob 21:55

 4. direktni pravi:

  Pojdi si ob priliki pogledat “Plečnikovo” podrtijo za Bežigradom, tam ne le zamaka, ampak lahko sadiš vse kulturne rastline, od krompirja dalje. Ja, tako pa za športne objekte skrbi oblast, od Dimsija dalje ….

  17.10.2010 ob 22:50

 5. samokodela samokodela pravi:

  Načeloma ne bi rekel, da je Janković slab župan. Ampak politika je pač politika in bi vedno lahko bilo še boljše, če bi politiki res predano delali le za ljudstvo, ne pa tudi zase.

  Je pa bil vsekakor na teh volitvah najboljša izbira in ima določeno vizijo in je marsikaj tudi uresničil, čeprav se rad včasih preveč postavlja s svojimi dosežki, v smislu kakšen jack je.

  Je pa ambiciozen in uspešen in mislim da dejansko diha z mestom in da tudi iskreno verjame v to, da je Ljubljana najlepše mesto, kje že?A ja na svetu! Ja okej, koliko je to iskreno ne vem, ampak fino bi bilo kdaj slišati, če bo Janković to kdaj kaj utemeljil, da bi videli, če je sploh že pogledal ljubljansko arhitekturo ali gleda bolj v tla, pa tudi Plečnikov štadion bi lahko bil že obnovljen, ker ima kulturno vrednost. Pa nasploh kultura me skrbi pri Jankoviću, upam da tega ne bo zapostavljal!Danijela ni ravno najboljša kulturna referenca za Ljubljano!

  17.10.2010 ob 23:28

 6. blitz blitz pravi:

  direktni, že res, da je bil dimsi za k… župan, pa dami za njim tudi, a Bežigrajski stadion pod njimi ni tako propadal, kot potem pod Jankovićem:

  http://blitz.blog.siol.net/files/2009/12/stadion-stanje-2007-2009.pdf

  17.10.2010 ob 23:35

 7. samokodela samokodela pravi:

  Uff, res nisem pričakoval, da se bo ta prispevek spremenil v razpravo o ljubljanskem županu!

  Šlo je za zafrkantsko zgodbico, ki ni imela namena kritizirati župana. O tem bi pisal posebej, če bi hotel.

  Ima pa drugi del zgodbice malo družbeno kritični značaj, ampak se spet ne nanaša diretno na Jankovića, ampak na trenutno krizno situacijo, ki pa je itak prisotna povsod po svetu!

  Blitz zakaj so pa razrili štadion??

  17.10.2010 ob 23:44

 8. direktni pravi:

  Blitz, če bi na sedanjih LJ volitvah zmagal nekdo drug, bi pa pod njim propadal še hitreje, in verjamem, da ti je popolnoma jasno, da Zoki ni kriv za propad Bežigrajskega stadiona, temveč kljukci, ki kao “skrbijo” za kulturno dediščino, pa banda iz Fondovih blokov, pa še kdo, zato upam, močno upam, da Joc ne bo obupal in bo zadevo rešil in speljal. Torej, roko na srce, za sramoto okoli bežigrajskega stadiona pač Janković ni definitivno nič kriv. Na tvojo žalost, verjetno ….

  17.10.2010 ob 23:55

 9. Nevenka pravi:

  Meni je Plečnikov stadion ena najbolj grdih zadev v Ljubljani. Prav vseeno mi je, če je Plečnikov, ker mi je grd in grd in grd in še enkrat grzno grd. Eno samo grozljivo dologočasno obzidje.
  Po možnosti je popackano od raznih spray umetnikov. Fuj.

  18.10.2010 ob 09:21

 10. NordStar pravi:

  Nevenka, a potem bi ti Plečnikov stadion najraje kar podrla?

  19.10.2010 ob 00:56

 11. nevenka nevenka pravi:

  Že od otroštva ga dojemam kot nek zaporniško omejen prostor in me je bilo vedno strah hoditi ob tem zidu, res je, prav moteč mi je in res bi raje videla, da ga ni. Enako čutim za Cukrarno, ki jo dojemam kot grobnico naše kulture.
  Žal. Nisem tako vsekana na spomenike, da bi mislila, da moram biti ponosna na vse kar je nekdo ustvaril, ker nikoli ni vse dobro. Itak. Nisem častilec imen.

  19.10.2010 ob 05:01

 12. nevenka nevenka pravi:

  Tam bi ljudje morali imeti park in otroško igrišče. Tako zelo natlačen je Bežigrad, ne pa, da hočejo pozidati še edini zeleni pas pri Fondovih blokih.
  Kar Blitza vprašaj kako zelo so veseli.
  Sam beton povsod in to naj dviga kvaliteto življenja v urabanem okolju.

  19.10.2010 ob 05:05

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.