19.01.2011

Šifrer, Kreslin in Biljana Krstić v koči na Kredarici

Objavljeno v Glasba, Moje življenje, Vlado Kreslin avtor samokodela

Objavljam posnetek Andreja Šifrerja, Vlada Kreslina, ki je takrat še imel lase in Biljane Krstić, pevke ki je včasih pela z Balaševićem, zdaj pa ima v Beogradu folk orkester Bistrik in je zelo uspešna pevka, ki skrbno zbira ljudske pesmi za svoje projekte!

Posnetek je nastal v koči na Kredarici nekje v začetku osemdesetih, kar sklepam po tem, da je Vlado še imel lase in da je bila pesem izdana leta 1981. Najprej vsekakor želim povedati, da se mi Biljana Bilja Krstić zdi prečudovita! Res! Redko vidim žensko, ki skozi svojo lepoto izžareva takšno očarljivost! Pri nekaterih ženskah se me nekaj dotakne in pri njej so mi še posebej všeč njene žive velike oči in nasmeh! Pa tako lepo se spogleduje z Vladom in kar zažari, ko z njim dvakrat izvedeta točko ‘tik, tak, tik, tak, brrrrrrrr!’, ko Andrej poje o času in težavah povezanih z njim! Na žalost pa se tudi v samem posnetku pojavijo težave s časom, namreč zvok rahlo zaostaja za sliko!Ali pa slika prehiteva zvok bolje rečeno! Bolje rečeno zato, ker Andrej namreč poje, da ljudje dandanes prehitevajo čas in ne znajo priti v vas! Na posnetku pa se torej tudi Andreju malo mudi, ha, ha!

Lep posnetek vsekakor! In odlična pesem! Uživajte v njej! Morda ji malo odvzamejo energijo le fantje planinci, ki jih Andrej pozove naj še oni zapojejo in so kar nekam naveličani in nefascinirani, eden sicer malo žvižga, drugi se malo menca po laseh in zavije z očmi, tretji pa dvigne palec kot za avtoštop he, he! Dečki očitno niso ravno glasbeni navdušenci! Morda pa so le malo naglušni!!?? Takoj za njimi pa kamera pokaže mlado deklico, ki se smehlja nastopajočim in tako popravi vtis o nenavdušenosti! Ja dekleta imajo vedno rada dobre glasbenike, če si glasbenik seveda ne izbere napačne in potem zaradi nje piše žalostne pesmi. Tudi napačne namreč obstajajo! Takšne, ki ne vedo kaj je srce in kaj je dobra glasba! Za dobra dekleta in ljudi pa je še vedno dovolj dobrih gostiln! Na zdravje!!

Pesem Vse manj je dobrih gostiln pa odlično opiše probleme sodobnega človeka, ko se zaradi naglice in tehnike, ljudje vse bolj oddaljujejo in odtujujejo drug od drugega in čeprav so se mi sedemdeseta in začetek osemdesetih, ko je nastala ta pesem, v določenih pogledih še zdela takšna idilična leta, ko je vse skupaj vendarle še teklo bolj počasi in pristno, pa je Andrej očitno že takrat opažal, kako nas znanost in tehnika, avto in televizija zapirajo v zlati brlog! Ja dobri avtorji znajo napisati pesem, ki je dovolj brezčasna, da še danes sporoča zelo pomembne stvari!

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

2 komentarjev

 1. Dajana pravi:

  Zvok se ne ujema z odpiranjem ust. :( Drugače pa… zanimivo. ;)

  19.01.2011 ob 17:26

 2. samokodela samokodela pravi:

  Saj sem napisal, da se ne ujema!

  Ja kako ne bi bilo zanimivo, če je tako dobra pesem in dva zelo znana slovenska pevca in lepa in znana srbska pevka!

  19.01.2011 ob 17:44

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.