22.03.2011

Superman-The movie(1978)

Objavljeno v Družbena kritika, Film, Moje življenje avtor samokodela

Superman The movie iz leta 1978 je moj najljubši film, kar se tiče resnih žanrov, glede komedij pa seveda zmaga vse kar so naredili Pythonovci in Woody Allen! Moje zanimanje za filme in nasploh za vizualno umetnost je sicer na žalost zelo majhno in od filmov imam vsekakor še najrajši komedije in znanstveno fantastiko!

S filmi se torej nikoli nisem zares ukvarjal, zato ne bom pisal recenzije! Naj napišem le, da mi je film v navdih, saj mi je všeč ideja borbe za dobro človeštva in mislim da je film navdih vsem izjemnim(torej ljudem s ”posebnimi močmi”) in manj izjemnim ljudem, da poskušajo narediti vse kar je v njihovih močeh, da iskreno in brez prikritih slabih namenov pomagajo človeštvu!

V tem filmu so za pozna sedemdeseta leta odlično prikazali letenje Supermana, saj so nas res prepričali da Superman leti!

V filmu mi je zelo všeč več prizorov, zelo pa mi je všeč prizor, ko mladi Superman preživi več let v Ledeni trdnjavi osamitve in ga njegov oče(ki se prikaže kot hologram), ki je že sicer davno preminil na planetu Krypton nauči vsega pomembnega o življenju(kot je moj oče mene)! Razkrije mu vse o njem samem in o Zemljanih in njihovi kapaciteti in zmožnosti za dobro in da so ali si vsaj želijo biti dobri ljudje in da potrebujejo takšna bitja kot je on, da jim pokažejo pot! Vse skupaj sicer malo aluzira na ”mesijansko metaforo”, kjer daje nebeški oče sinu navodila, česar kot veste seveda ne podpiram, ker sem ateist, ki je zelo kritičen do verstev in religij, ampak v tej inkarnaciji je vse skupaj čisto vredu in daje filmu določeno epskost!

Super film skratka, čista klasika!!

Tukaj pa je ta prizor, ki me osebno zelo inspirira in vsekakor tudi sam rešujem svet z družbeno kritiko!!:

YouTube slika preogleda

Tukaj pa je še vrhunska skladba ki se pojavlja skozi celotni film in jo je ustvaril John Williams, vrhunski skladatelj, ki je med drugim napisal tudi glasbo za filme Star Wars, Jurassic park, E.T., Jaws, J.F.K, Home Alone, Schindlerjev seznam,…. V dokumentarcu o filmu Superman pa dejansko povejo da lahko v tisti najbolj znani frazi iz skladbe kar slišimo besedo Superman, če uporabimo domišljijo!:

YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

1 komentar

  1. Samo Kodela-Rockerska zeppelinifikacija in zappovska kritika » Superman pravi:

    [...] http://samokodela.blog.siol.net/2011/03/22/superman-the-movie1978/ swfobject.embedSWF("http://www.youtube-nocookie.com/v/grO4OcJ6cgY&rel=0&fs=1&showsearch=0&showinfo=0", "vvq-8815-youtube-1", "425", "344", "9", vvqexpressinstall, vvqflashvars, vvqparams, vvqattributes); var a2a_config = a2a_config || {}; a2a_localize = { Share: "Deli", Save: "Shrani", Subscribe: "Naroči se", Email: "E-mail", Bookmark: "Zaznamek", ShowAll: "Prikaži vse", ShowLess: "Prikaži manj", FindServices: "Najdi storitev", FindAnyServiceToAddTo: "Dodaj v vse storitve", PoweredBy: " ", ShareViaEmail: "Deli z drugimi preko e-pošte", SubscribeViaEmail: "Naročanje preko e-pošte", BookmarkInYourBrowser: "V brskalniku dodaj med priljubljene", BookmarkInstructions: "Pritisni Ctrl+D ali ⌘+D za dodatek te strani med priljebljene", AddToYourFavorites: "Dodaj med priljubljene", SendFromWebOrProgram: "Pošlji iz kateregakoli email naslova ali programa za pošiljanje elektronske pošte", EmailProgram: "E-mail program" }; a2a_config.linkname="Superman"; a2a_config.linkurl="http://samokodela.blog.siol.net/2013/11/03/superman/"; a2a_config.no_3p="false";   Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0 [...]

    3.11.2013 ob 17:06

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.