23.03.2011

Vokalne izvedbe Stairway to heaven na Youtube

Objavljeno v Glasba, Led Zeppelin avtor samokodela

Dragi bralci, vsekakor nimam namena, da bi sebe primerjal z pevcem Zeppelinov, Robertom Plantom! To naj počenjajo drugi, če želijo!

Kljub vsemu pa vam podarjam videe drugih izvajalcev na Youtube, ki izvajajo pesem Stairway to heaven, da boste lahko ocenili, kako pojejo v primerjavi s Plantom! Glede na to, kako veliko ljudi iz celega sveta je na Youtube, je teh izvedb zelo malo, pa še te so večinoma zelo neprepričljive!

Poglejte si torej nekaj priredb, pri čemer morate seveda prisluhniti zadnjemu, visokemu delu komada. Objavil bom tako rekoč vse vokalne izvedbe ki so na Youtube, zadnji dve izvedbi pa sta izvedbi dveh uveljavljenih pevk, ki res prepričljivo odpojeta visoki del pesmi, a je treba vendarle upoštevati, da je to pač v skladu s tem da sta uveljavljeni, seveda pa je treba tudi upoštevati da sta ženski in ženske imajo seveda že naravno višji glas kot moški, pa čeprav je večina žensk alt, za to pesem pa mora ženska biti sopran!

Seveda boste na nek način skozi te videe vse skupaj primerjali tudi z mano, a to res v osnovi ni bil moj namen! Najprej seveda prisluhnite originalni verziji in še live verziji Zeppelinov iz leta 1971:

YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.