25.03.2011

Tolar Zhaler(Zoran Thaler)

Objavljeno v Družbena kritika, Humor avtor samokodela

Slovenski premier Borut Pahor je danes objavil presenetljivo novico! Zoran Thaler je s svojim dejanjem poskušal narediti nekaj čudovitega za Slovenijo! Slovenija je namreč še vedno v gopodarski krizi in po pogovoru s Thalerjem je Pahor spoznal, da je Thaler v resnici hotel pomagati obubožanemu slovenskemu gospdarstvu!

Thaler je namreč poskušal skozi svojo zdaj že vsem znano akcijo, pridobiti sredstva za slovensko gospodarstvo, pa četudi zgolj za svojo privatno restavracijo!

Thaler je torej veliki junak obdobja slovenske gospodarske krize in njemu na čast bodo izdali 1000 zbirateljskih primerkov bankovcev za deset tisoč tolarjev, ki jih bodo poimenovali TOLAR ZHALER, na njih pa bo namesto Ivana Cankarja seveda Zoran Thaler, izraz Zhaler pa seveda simbolizira Zoranovo zalost oziroma lepoto! Thalerjev obraz pa bodo izdali na tolarju, ker ta valuta spominja na čase pred krizo, torej še na čase ko smo namesto evra uporabljali tolarje!

Slovenski politični krizni štab s tiskanjem tisočih novih bankovcev te sicer zdaj že nekaj let neveljavne valute tudi pričakuje, da bodo reševali krizo na podoben način, kot se je to dogajalo ob koncu Jugoslavije, ko so dajali v obtok vse več bankovcev in skušali rešiti razpadajoč jugoslovanski bančni sistem! Opozicija se je že odzvala, da so to tipične udbomafijske poteze, ki bodo prinesle še slabše stanje, po katerem bo seveda zmagala njihova opcija in uvedla Janezov režim, kjer se bo kriza reševala s strogim diktatom tirana, ki bo ves slovenski denar izplačal sebi in svojim pajdašem, drobtinice pa vrgel med ljudstvo, kar bo po Janezovo končno prineslo dolgo pričakovano olajšanje, saj bomo šli iz totalitarima v tiranijo, kar je po Janezovo vsekakor boljše, ker je dobro karkoli, ne glede na to ali je boljše ali slabše, samo da ni to čemur on zdaj pravi vladavina rdečih! Jah kaj hočemo, vse opcije so vedno slabše, Janez bi rad praznoglavo diktiral, Borut pa brez dejanj z izgledom šarmiral!

Ob slovesni izdaji zbirke tisočih bankovcev za 10 000 tolarjev, ki se bodo torej imenovali TOLAR ZHALER, pa bo Banka Slovenije izvedla še razstavo ‘’Thaler-mladost, ki črpa sredstva za Slovenijo iz skupne evropske preteklosti!’’ Gre za razstavo kovancev po imenu thaler in sicer so bili to kovanci, ki so se v Evropi pojavili okrog leta 1500 in so bili dolgo časa glavna valuta po Evropi, iz nje pa celo izvira izraz dolar in razstava bo tako simbolizirala Thalerjevo mladostno delovanje v Evropskem parlamentu in njegovo pošteno, za slovenske interese gorečo držo, ki jo je prikazal s svojo akcijo, hkrati pa bo aluzirala tudi na dolar in ZDA, ki ji slovenska politika tako rada nastavi anus, da dobi kovance v rit in ima na koncu v roki kurca na žetone!

Spodaj pa si poglejte enega izmed tisočih TOLAR ZHALERJEV-jev in nekaj kovancev iz razstave: Thaler-mladost ki črpa sredstva za Slovenijo iz skupne evropske preteklosti:

TOLAR ZHALER:

Razstava:

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

2 komentarjev

 1. stricmarc pravi:

  Dobra satira.

  27.03.2011 ob 11:16

 2. samokodela samokodela pravi:

  Hvala!

  27.03.2011 ob 13:02

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.