22.09.2011

Izposojevalnica mask Qurent

Objavljeno v Družbena kritika, Humor avtor samokodela

Na Ptuju bodo odprli novo izposojevalnico kurentovih mask po imenu Qurent! Trgovino bom vodil kar jaz osebno, maske pa bom izdeloval iz papirnatih vrečk za kruh, izrezal bom luknje za oči in usta in s škrobnim lepilom, ki smo ga uporabljali v osnovni šoli, prilepil barvne trakce, za obleko bom uporabil stare pelc mantle, kurentom pa bom okoli pasu obesil kolesarski zvonec, v roke pa jim bom dal na ročaj nasajen kaktus.

Mislim da bom s tem vnesel dodatno kreativnost v pustno dogajanje, ki zato ne bo temeljilo zgolj na tradiciji, vsekakor pa sem mož beseda in bom svojo idejo tudi uresničil, saj nisem takšen da bi zgolj leporečil in kakor kakšna kukavica(z zlagano masko, ki drugim podtika v gnezda zlo) pobegnil od vsakršnega dela, dobrote in odgovornosti in bi se metal ven in izpostavljal, ne bi pa znal reči nič drugega kot Kuku! ;) (inside joke, ne boste vsi razumeli, berite Večerni časopis, a ne bodite v temi, da boste kaj razumeli in tisti bolj zatemnjenega uma si kar mislite, da to pišem zato, ker komu kaj zamerim in zavidam, a takemu razmišljanju se pač reče sveta preproščina)

Izposojevalnico pa bom odprl kar v ptujskem gledališču, saj na njem upam še vedno visi napis za Štegrovo odlično predstavo Kurent, tako da bom uporabil kar njegov napis in tako končno enkrat prišel v gledališče kot čisto pravi kulturnik in se tam tudi resno držal in modroval, ter ljudem poleg kurentovih mask delil tudi papirnate gamaše, na katerih bodo moji nauki, ki naj ljudi na krilih njihovih nog ponesejo v boljši svet.

Jah na koncu pa moram priznati, da današnja ideja ni preveč dobra in da tudi ne bo uresničena, a je še vedno boljša od vseh kukanj kukavice, ki že vso življenje kuka, jamra, teži, napada in nič pametnega ne dela, pa še škodi drugim, lepim in dobrim pticam, ki jih zlobni ptiči, ki se izležejo iz njenih (besednih jajc in jajc zlobnih dejanj) jajc pomečejo iz gnezda sreče!

DODATEK(26.9.): Naj najprej k inside joke-u dodam še to, da kaj ji pomaga da je bila v časopisu, ko pa jo vso mesto itak pozna! ;)

Zdaj pa še fotka gledališča, z napisom za Štegrovo predstavo, za mojo izposojevalnico pa bi moral K spremeniti v Q seveda! Fišer Dušan pa mi očitno že dela konkurenco in si je drznil povpeti se celo nad mene, ker z višine lovi ribe-stranke, v moji izposojevalnici! Groza!

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.