26.03.2012

Duševne bolezni in agresija

Objavljeno v Družbena kritika, Moje življenje avtor samokodela

Večina duševnih bolnikov ni agresivnih, če pa se agresija pojavi pa je pri osebnostno motenih posledica njihove motene osebnosti, pri psihotičnih bolnikih pa je lahko posledica halucinacij ki bolniku narekujejo naj bo agresiven ali posledica blodenj!

Je pa možno da bolnika zgolj strašijo misli povezane z agresijo! To so obsesivne misli, ki so lahko vezane na seksualnost, religijo ali agresijo! Pri seksualnosti pacientu pridejo na misel seksualne misli ki se mu ne zdijo primerne! To kot sem že razlagal nima freudovskega vzroka, ampak gre za bolj občutljive ljudi, ki potem takim mislim za razliko od ostalih ljudi tudi dajo nek večji pomen in jih to obremenjuje! Vsak ima kdaj kakšne nenavadne misli, večina pa se jih s tem ne obremenjuje ali se ob tem celo zabava!

Kar se tiče religioznih misli, pa gre večinoma za zelo verne ljudi, ki se jim pojavijo misli, ki so za njihovo vero blasfemične in potem jih to skrbi!

Misli povezane z agresijo pa so najbolj neprijetne, saj ima tak človek strahove da bo komu kaj naredil! Osebno nisem nikoli imel namena komur koli kaj narediti, sem pa imel nekoč davno takšne strahove,

vendar pa so mi strokovnjaki takrat zagotovili da če me je strah, je samo še manjša možnost da se kaj zgodi!

Vendar pa sem te strahove takrat zaupal prijatelju in sicer v bunkerju kjer smo takrat igrali, za vrati pa je bila kot sem kasneje ugotovil skoraj zagotovo skrita punca ki sem jo takrat osvajal in se me je malo bala in čeprav se moji strahovi niso nanašali na njo, je bila taka bolj dramatična in je velika verjetnost da je po mestu dramatizirala da sem nevaren, kar seveda ni bilo res in tudi nikoli ne bo, ker nisem nasilen človek in zagotovo ne bom nikoli nikomur nič naredil!

DODATNO POJASNILO(2.4.2012): Ko sem te strahove zaupal prijatelju nisem rekel nič konkretnega, le to da imam strahove v zvezi z agresijo, nisem pa omenil nič konkretnega v smislu poškodb, kaj šele česa hujšega!

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.