27.04.2012

Vlado Kreslin na albumu Zeppelinov

Objavljeno v Glasba, Led Zeppelin, Moje življenje, Vlado Kreslin avtor samokodela

Vlado Kreslin je bil februarja letos v New yorku, kjer je zaigral za zamejske Slovence in ker je bil ravno tam, je očitno poiskal še hišo, ki je bila leta 1975 na ovitku legendarnega albuma Led Zeppelinov, Physical graffiti in nekdo ga je fotografiral! Z Zeppelini pa ni seveda ni posnel albuma kot pravi naslov, čeprav bi jaz bil tega zelo vesel!

Že dolgo vem, da ima Vlado rad Zeppeline, morda pa je na to da je poiskal stavbo, vplivalo tudi najino druženje(prosim ne zamerit te misli, ne trdim da sem tako dober kot Zeppelini) in moje oboževanje Zeppelinov, saj se z Vladom velikokrat druživa v zaodrjih njegovih koncertov in tudi marsikatero mojo pesem in priredbo Zeppelinov je že slišal in pohvalil!

Spodaj je fotografija Vlada pred to stavbo ki stoji na ulici 96 St.Marks Place in Vlado je dal fotki naslov Waiting for a friend in sicer zato, ker so Rolling stones-i tam posneli video za pesem iz leta 1981 s tem imenom! Vlado pa je kot je znano, velik oboževalec Stones-ov, vsekakor bolj kot Zeppelin-ov! Spodaj desno lahko vidite začetek napisa Physical Graffitea(morda pub s čaji), kjer je trgovina, ne vem kakšna, včasih pa je bila tam trgovina Phyical Graffiti, kjer so prodajali rabljena oblačila!

Spodaj pa še ovitek albuma Physical Graffiti, kjer je treba še posebej povedati, da je bila v vsakem oknu slikica in da so se lahko slikice premikale, tako da je premik traku razkril novo slikico! To je bilo seveda s pojavom CD-jev odstranjeno in spremenjeno v brošurico, vendar pa se na japonskem dobijo CD-ji z ovitki ki so replika vinilnih ovitkov!

Besedilo pesmi Waiting for a friend pa je spodaj in glede na to da takrat v zgodnjih osemdesetih Zeppelini še niso bili vse splošno kritično priznani in da so zaradi zelo velikega, hitrega uspeha in talenta celo šli drugim velikim skupinam malo v nos in so jih tako kritiki kot ostali bendi po krivem obtoževali nekvalitetnosti glasbe in nekvalitetnosti osebnosti, bi bilo možno, da sta Jagger in Richards z verzi kot so ‘Jaz le čakam na prijatelja’, ‘jaz le poskušam povedati nekaj smiselnega’, ‘ne čakam ženske’, ‘ne rabim alkohola’, ne rabim kurbe’, ‘ne rabim zgodb o zlomljenih srcih’ hotela biti kritična do Zeppelinov ki so prav takrat razpadli zaradi smrti bobnarja in je bil morda še posebej ‘primeren’ čas za obračunavanje z bandom ki ga več ni bilo, pa čeprav je bilo prodanih na milijone plošč , ta odnos do Zeppelinov pa se je skozi čas pokazal kot zgrešen, saj so Zeppelini v vseh pogledih vrhunski! To mojo teorija video ki je posnet pred to znano stavbo le še dodatno poudari, seveda pa ne morem vedeti če je resnična!

DODATEK(28.4.2012): Možno pa je tudi, da je video poklon Zeppelin-om, a sam se bolj nagibam k prvi varianti!

Watching girls go passing by
It ain’t the latest thing
I’m just standing in a doorway
I’m just trying to make some sense
Out of these girls go passing by
The tales they tell of men
I’m not waiting on a lady
I’m just waiting on a friend

A smile relieves a heart that grieves
Remember what I said
I’m not waiting on a lady
I’m just waiting on a friend
I’m just waiting on a friend

Don’t need a whore
I don’t need no booze
Don’t need a virgin priest
But I need someone I can cry to
I need someone to protect
Making love and breaking hearts
It is a game for youth
But I’m not waiting on a lady
I’m just waiting on a friend

YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.