27.05.2012

Vladov koncert v Ljubljani

Objavljeno v Glasba, Moje življenje, Vlado Kreslin avtor samokodela

Vlado je imel včeraj koncert v Ljubljani na Kongresnem trgu, ki so ga organizirale Ljubljanske mlekarne ob 45. letnici obstoja in sicer na nekdanji Dan mladosti, ki meni osebno pomeni spomin na vse kar je bilo v prejšnjem sistemu boljše kot sedaj! In čeprav se v marsikaterem pogledu prejšnji sistem ni izkazal, pa je bilo res marsikaj boljše kot sedaj v tem zdivjanem kapitalizmu!

Koncert je bil super, tam je bil tudi moj kolega iz Ljubljane ki mi je prinesel Vladove dvd-je, spoznal sem tudi Tomija Megliča s katerim smo šli na drink in čeprav sem mu priznal da nisem pretiran fan njegove glasbe, sem mu rekel da je legenda,

z Neisho pa sem se pogovarjal prvič po petih letih in se me je spomnila iz Cankarja leta 2007, ko sem bil v zaodrju in tudi njej sem rekel da nisem pretiran fan, kajti tudi še preden sem spoznal kakšno soimenjakinjo iz Ptuja, nisem bil poseben fan,

po koncertu sem šel na drink s Tomijem in Neisho in Tomi je tudi poslušal moj komad in mi rekel da mu je dober, potem pa sva šla z Galom Gjurinom v njegov studio, kjer sem bil še posebej impresioniran nad vsemi inštrumenti in opremo, pokazal pa mi je koliko sledi posname v vsakem komadu in čeprav sam vem, da se kakšnih 20 sledi hitro nabere, pa jih on običajno posname okrog 50, njegov rekord v komadu Še pa je 240 sledi, kar je res še in še! Res zelo deloven in seveda talentiran glasbenik! Potem sem malo igral pianino in nato še on! Poslušala pa sva tudi vse back vokale v komadu Jaz ne pripadam, ki jih je res veliko in dajo vokalu posebno barvo in harmonije!

Spoznal sem tudi Zorana Jankovića katerega volilec sem bil in ga povprašal če je poslušal moj komad ki sem mu ga poslal in mu seveda povedal da sem sin njegovega nekdanjega sodelavca!

Vlado je lepo izvedel komade z gosti, ljudi je bilo veliko, najbolj pa me je impresionirala Namesto koga roža cveti z Josipo Lisac, ki je dodala operno visoke note! Ker me je slišala peti v zaodrju sem se pohecal, da je ona vsekakor boljša od mojega cviljenja, a da tko pjeva zlo ne misli, kot pravi stari purgerski film!

Super je blo!

P.S.: V petek preden sem šel v Ljubljano, pa sem imel priložnostni nastop pred magistratom na Ptuju, kjer sem pred leti že nastopal z Galom Gjurinom, tokrat pa sem nastopil v srednješolskim bendom, ki je igral maturantom in je igral Lahko bi zletela od Kreslina in ker je bil nastop že proti koncu in je bilo na odru tudi polno maturantov sem stopil gor in ker mi je pevec bil pripravljen dati mikrofon sem refren odpel še jaz in dodal nekaj visokih in zelo visokih not!

Kul!

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

3 komentarjev

 1. NordStar pravi:

  A Jurčka pa nisi spoznal?

  29.05.2012 ob 00:33

 2. samokodela samokodela pravi:

  Kokšnega jurčka? A jurčka evrov!?

  Ne njega pa nisem spoznal, precej redko vidim kakšnega jurčka!

  29.05.2012 ob 10:48

 3. NordStar pravi:

  Jurja evrov jaz še nisem videl “v živo”. Baje pa obstaja :)

  2.06.2012 ob 16:36

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.