27.05.2012

Založba Kopilot Records

Objavljeno v Družbena kritika, Humor avtor samokodela

Na tv-ju sem gledal oddajo o letalih in ko so prikazovali let letala, so rekli da se kopilot piše Records in zvenelo je smešno ko so rekli kopilot Records in ko je tudi v podnapisih pisalo kopilot Records, ker so ga omenili brez imena, le s priimkom!

Prišel sem na idejo da bi lahko bila navidezna založba Kopilot Records simbol za vse današnje večje založbe, ki so zgolj pohlepne multinacionalke, ki glasbenikom ki so kopiloti več ne dajo nič zares dobrega, ker z njihovimi albumi tudi premalo zaslužijo, ker se cd-ji ne prodajajo več, pa tudi za marsikaj drugega je založba ‘založila’ denar, kot že ime pove, ne zgolj za to da so se izdajali albumi, ampak je pomagala glasbenikom na mnoge načine, potem pa dobila to povrnjeno!

Danes pa ne zgolj da ne dobijo povrnjenih stroškov, ampak vse bolj podpirajo ceneno glasbo, ki jo prodajajo z različnimi triki, pa čeprav prodaja cd-jev vsekakor upada tudi pri teh izvajalcih, a skušajo pač prodati vsaj nekaj, z raznimi managementskimi triki in takšni turbo kapitalistični managerji seveda nimajo pojma kaj je kvalitetna glasba, zato vse bolj služijo s poceni kičem, bedni izvajalci pa so tudi precej neumni in se jih da zlorabiti in zavreči ko je treba poiskati nekoga novega ki se ga bo prodajalo,

in zaradi vsega tega so v Sloveniji skoraj vsi veliki in res kvalitetni izvajalci šli v samozaložbo, ker je tako najbolje za njih! Z denarjem, tiskanjem cd-jev in vsebino albumov tako sto odstotno razpolagajo le oni! Domače založbe pa so velikokrat podružnice tujih multinacionalk, ki imajo poleg vsega tudi željo, da se na slovenskih radiih vrti čim več tuje glasbe, po logiki najprej denar, potem kultura in slovenski narod!

Skratka če se izrazim ironično je lahko slogan sodobnih založb: Založba Kopilot records, kjer imate zagotovo vso kontrolo nad lastno glasbo in denarjem!

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.