30.07.2012

Manager

Objavljeno v Glasba, Moje življenje avtor samokodela

V samostojni organizaciji je v planu vsaj pet koncertov, vendarle pa se mi ni uspelo dogovoriti za sodelovanje z mladim ptujskim managerjem ki je bil sprva takoj za to, kot vzrok je navedel da v Sloveniji več ne bo delal, ker je premajhen trg, ker je toliko faušije in metanja polen pod noge, ker med ptujskimi bendi ni interesa za ptujski paket ki ga je mislil narediti in ker že ima štiri bande, ki jih vozi v tujino!

Kontaktiral sem še eno ljubljansko agencijo ki pa tudi ni bila za, tako da bom pot nadaljeval sam, odpira se namreč vse več novih priložnosti in uspehov, koncerte pa bom rihtal na prijateljski ravni, saj je prijateljev glasbenikov in fanov vse več in mi bodo sčasoma gotovo pomagali do koncertov, čeprav moj namen v osnovi ni uspeh, ampak glasba, a uspeha se seveda ne branim, a nisem slavohlepen in pohlepen in se bom pač z nečim drugim preživljal če bo treba!

Edino kar mi je žal je to, da sem o ljubljanski agenciji danes debatiral s kolegom na terasi Muzikafeja in mu celo dovolil da mi je očital ego trip, ker sem iz zame povsem neegotripskih in tehtnih razlogov kritiziral ljubljansko agencijo!

Glede na to, da si kljub moji preteklosti več ne dovolim da mi folk teži, mi je žal da sem mu to dovolil, sem pa vesel da so na koncu vendarle prevladali moji argumenti, ko sem mu pokazal da dovolj objektivno ocenjujem svojo glasbo in to seveda tudi na osnovi uspehov in pohval in da jih ne kritiziram zgolj ker me niso vzeli, ampak ker res imajo pod okriljem precej bolj slabih skupin, ki so zame in tudi precej objektivno kolikor se to da, precej slabe z vidika muzikaličnosti, tehničnih sposobnosti, besedil in ostalega, a vendarle sem ocenil da bi želel sodelovati s to agencijo, a nikakor ne trdim da jim ponujam vrhunsko glasbo, vsekakor pa kvalitetno in po moji oceni boljšo od marsikaterega benda ki ga zastopajo, ker lahko človek svojo glasbo oceni tudi brez egotripa, kot da ocenjuje pesem koga drugega in to sem storil in sem kvečjemu bolj kritičen do svoje glasbe kot do druge, ne manj!

Prav tako trdim da gre moja glasba po kvaliteti v smeri Gjurina in Kreslina, čeprav seveda ne trdim da je tako dobra, ker to bi bil pa res egotrip in tudi to da je njuna glasba ful dobra, je le do neke mere objektivno in hkrati sta tudi zelo uspešna, moje izvedbe njunih komadov pa so doživele dober in odličen odziv, kar pomeni da gotovo tudi pri meni obstaja nek osnovni tržni potencial, kar pomeni da si želim odigrati okrog deset manjših koncertov po Sloveniji, da vidim če bo odziv še naprej dober in upam da bom te koncerte tudi odigral, ker v boljših cajtih so tudi težki alternativci odšpilali polno špilov in verjamem da jih lahko tudi jaz vsaj nekaj!
Situacija pa je v Sloveniji trenutno zelo težka, kriza je vsesplošna, tudi glasbena in kulturna, treba se je boriti za vrednote, ustvarjati in delovati v lastnem mestu, ter razmišljati globalno, hkrati pa je moj oče moj mecen in poskrbi za finančno preživetje, ker nimam službe in tudi glasba še ne laufa dovolj!

Zdaj nadaljujem sam, če pa je na terasi poslušal kdo škodoželjen in privoščljiv, pa mi je prav malo mar!

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

4 komentarjev

 1. John17 pravi:

  Mogoče pač nočejo sodelovati s tabo, ker je tvoja glasba enostavno težko prebavljiva in ti si tega nočeš priznati??

  31.07.2012 ob 11:23

 2. samokodela samokodela pravi:

  Kako pa naj sebi to priznam!?

  Zakaj bi jo pa ustvarjal, če bi tako mislil o njej!?

  Enim je zagotovo takšna, a dosedanji odzivi kažejo, da je marsikomu zelo všeč!

  Ni pa pametno svojih porazov javno razlagati, ker se najdejo privoščljivci, škodoželjneži in takšni, ki te poskušajo na osnovi tega razvrednotiti!

  Pametni pa vejo, da sicer ni fajn, če izgubiš dogovor z managerjem in da to malo vpliva na ugled, a ostane glasba in ostanejo dosedanji uspehi in novi ki se napovedujejo

  in ko sem govoril o novih koncertih, je že vse dogovorjeno, tako da najmanj pet koncertov bo v zelo bližnji prihodnosti,

  ptujski manager pa ima pod sabo ekstremistične metalske bande in me je to že itak skrbelo kako bo nam pomagal, a nekateri klubi kjer deluje, vzamejo tudi rock bande in pač škoda da ne bo pomagal, a ni nič rekel čez mojo glasbo!

  In kako naj mislim da je težko prebavljiva če je marsikomu tako všeč? Morda pa misliš da ni primerna za širšo publiko? Kako naj to vem vnaprej in kako lahko ti to veš vnaprej?

  Vse kar imam so dosedanji dobri in odlični odzivi in ta ptujski manager bi pač zrihtal par špilov da me spozna širši glasbeni prostor in da potem vidim reakcijo! Kaj si zdaj ti mislil, da bo to turneja po največjih slovenskih odrih al kaj? Ni še čas za to in morda nikoli ne bo! Ta manager pa je še precejšen začetnik in itak običajno vozi metalske bande po malih klubih, ker to ni mainstream!

  Jaz pa nadaljujem sam!

  31.07.2012 ob 13:51

 3. John17 pravi:

  Precej čudna situacija torej. Če so bili dosedanji odzivi odlični, je gotovo težja prebavljivost posledica kompleksnosti tvoje glasbe, ki jo povprečni poslušalec težje razume ali sprejme, da o visokih, močnih vokalnih linijah sploh ne govorima, tega najbrž ni veliko v slovenski glasbi, zato je najbrž marsikomu precej tuje. Kot si rekel, če manager ni imel pripomb, si vseeno na pravi poti, le malce vijugasta je.

  31.07.2012 ob 14:18

 4. samokodela samokodela pravi:

  Ja ampak tudi Gjurin in Kreslin imata precej in mnogokrat tudi zelo kompleksne aranžmaje,

  velikokrat precej bolj kot jaz,

  pa tudi nekaj visokega in glasnega petja je tukaj,

  je pa res da teh Zeppelinovskih elementov ni veliko v slovenski glasbi in morda bo prav zato vžgalo, morda pa prav zato ne,

  in res je tudi da povprečen poslušalec od Gjurina pozna Kaj vse bi dal, ki je najbolj preprosta in hkrati vokalno umirjena skladba na albumu Srce! Gjurin in Kreslin torej tudi malo razmislita kako nardit hit, kar sploh ni narobe, dokler ni kalkuliranj preveč in dokler preko tega ‘prodaš’ ljudem tudi zahtevnejše, manj poslušljive pesmi!
  Tudi jaz imam rad spevnost in poetičnost in to lahko pesem tudi proda, prilagajal pa bi se rad čim manj!

  Sem pa na pravi poti ja, dokler sledim svojemu srcu, ostalo pa Che sera sera!

  Hvala za podporo, sem je še posebej vesel v takih trenutkih!

  31.07.2012 ob 14:26

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.