13.09.2012

Led Zeppelin prejemniki prestižne nagrade

Objavljeno v Glasba, Led Zeppelin avtor samokodela

Led Zeppelin bodo letos dobili še eno prestižno glasbeno nagrado in sicer nagrado Kennedy-evega kulturnega centra(ki se nahaja v glavnem mestu ZDA Washington-u), kar je približno tako, kot bi pri nas podeljeval nagrado Cankarjev dom!

V tem centru nastopajo umetniki najvišjega ranga vseh glasbenih zvrsti in drugih umetnosti, Zeppeline pa so nagradili za vsesplošno izjemno glasbo, veliko inovativnost in vpliv!

Nagrade bodo letos dobili tudi veliki blues glasbenik Buddy Guy, igralec/režiser Dustin Hoffman, vodja znanega tv showa David Letterman in baletka Natalia Makarova.

Če so pri prestižni nagradi Polar music prize ki je po integriteti enakovredna Nobelovi(in jo vsako leto dobi tudi nekdo iz sveta klasične glasbe) Zeppelini sedeli s švedsko kraljevo družino, bodo tukaj s predsednikom Obamo in čeprav so Zeppelini uporniki in deloma underground band, Plant pa je v svoji solo karieri v besedilih nemalokrat kritiziral politiko, je vendarle bolje da bodo sedeli ob Obami kot ob kakšnem od bebastih predsednikov preteklosti!

In tukaj gre za res prestižno nagrado ki ima zares veliko vrednost, pa čeprav je Plant nekoč tudi rekel, da bi morda včasih celo raje videl da Zeppelini ostanejo kot nekoč izven fokusa medijev, ter nagrad in predvsem osrečujejo ljudi s svojo glasbo!

Nagrado Kennedy-evega centra podeljujejo že 35 let, letos pa jo bodo podelili 26. decembra!

Spodaj pa link do uradne strani te ugledne umetniške institucije, kjer lahko izveste več o njej in o letošnjih nagrajencih:

http://www.kennedy-center.org/programs/specialevents/honors/

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.