25.09.2012

Led Zeppelin-tiskovna konferenca

Objavljeno v Glasba, Led Zeppelin avtor samokodela

Originalni Led Zeppelin brez Jason-a Bonham-a torej, so imeli v petek 21.9. tiskovko v Londonu, kjer so govorili o izdaji dvd-ja in cd-jev s koncertom iz leta 2007, ko so se združili za enkratni koncert v čast Ahmet-u Ertegun-u, dolgoletnemu vodji založbe Atlantic records!

Tiskovka je bila zanimiva, tudi zabavna, spodaj pa izpostavljam nekaj utrinkov iz nje in seveda dodajam tudi polurni posnetek, na katerem me moti le to, da se Plant-u ni dalo prati las pred njo, čeprav je finta da včasih namerno noče izgledat Zeppelin-ovsko na takšnih dogodkih!

Plant je seveda tudi tisti ki je vedno proti združitveni turneji, ker je šel najbolj naprej v svojem glasbenem razvoju, ker ni več John-a Bonham-a in ker je tudi najbolj kritičen do obdobja z Led Zeppelin-i, zato je njegov odnos na konferenci tudi najbolj zadržan, kritičen ali celo nasprotovalen!

Spodaj je nekaj zanimivih vprašanj in predvsem odgovorov:

Ko so jih vprašali, zakaj je trajalo pet let da so izdali dvd je Jones odgovoril da je pet let pet minut v ‘Zeppelin času!’

Na vprašanje če bodo spet igrali skupaj so se izognili odgovoru, Page pa je vprašal če jim je bil všeč film, saj so si ga novinarji pred konferenco ogledali! Vprašanje je tipično podal butast novinar CNN-a!

Neka novinarka je vprašala: ‘ali boste spet kaj naredili!’ v smislu če bodo spet igrali skupaj in Plant je odgovoril: ‘A z vami?’

Nek novinar tudi vpraša kako so vadili in zanimivo je kako povejo da je Jason imel enciklopedično znanje iz piratskih koncertnih posnetkov in jim je lahko rekel recimo: ‘leta 69 ste pesem končali tako, leta 73 tako in leta 75 spet drugače!’

Vprašali so jih tudi če so videli koga znanega v publiki iz odra, a so rekli da za to ni bilo časa, da pa so vsekakor vedeli da jih je tam mnogo in da so bile med drugim tri generacije Presley-evih!

Nek novinar vpraša, če so na dvd-ju karkoli popravljali, s sodobno tehnologijo in Plant se pošali, da jim tega ne bodo povedali, ker so popolni! Jimmy pa reče da je bil res dober koncert in da ni bil kaj dosti za popravljat!

Vprašajo jih tudi ali bodo v filmu kakšne fantazijske sekvence kot so bile v filmu The song remains the same! Plant reče da so bile pred koncertom ko so se z ladjo pripeljali do O2 arene in da je bil tam tudi kralj Arthur, Guinevere iz iste zgodbe in tudi tri princese, ena za vsakega člana, na kar ga John Paul Jones vpraša kaj je imel v čaju, Plant pa reče da nekateri učinki kar nočejo pojenjati!

Zelo lep trenutek je, ko ima Robert solze v očeh, ko govori o tragični smrti John-a in kako je moral Jason živeti brez očeta!

Kul konferenca, ki pa nas ni prikrajšala tudi za nekaj precej butastih vprašanj!

Konferenca:

YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

1 komentar

  1. Samo Kodela-Rockerska zeppelinifikacija in zappovska kritika » Led Zeppelin: Celebration day pravi:

    [...] http://samokodela.blog.siol.net/2012/09/25/led-zeppelin-tiskovna-konferenca/ [...]

    18.10.2012 ob 15:44

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.