27.11.2012

Predsedniške volitve

Objavljeno v Družbena kritika avtor samokodela

V nedeljo se bo zgodil drugi krog predsedniških volitev! Šlo bo za pomembno vprašanje in sicer ali bodo volivci izbrali pametno in izvoli dr. Türka ali pa jih bo Borut Pahor dobil na podobno finto kot Gregor Virant! Virant je igral na karto odhoda od Janeza Janše, v resnici pa je bil ves čas njegov zvesti oproda, ki je samo čakal da se po volitvah vrne kot njegov zvesti služabnik ki tiho prikimava! Ljudje so bili nad tem dejanjem Viranta zelo razočarani, na kar zelo jasno kažejo tudi ankete, a zdi se da obstaja nevarnost da se napaka volivcev ponovi!

Pahor kajpada igra na karto narcisoidnega nastopaštva in lažnega združevanja! Med tem ko Türk preudarno odgovarja in zagovarja svoja stališča, lahko Pahor s svojim cirkusom Türka vedno preglasi in vsakič ko je Türk načelen in pokončen izstreli Pahor zlagane krilatice o strpnosti in združevanju, ki so v resnici popuščanje bolj ali manj skrajnim desničarskim idejam!

In kam nas bo to prepeljalo!? Morda celo do popolnega razsula države saj bi Pahor ki je v preteklosti že pokazal precejšnjo nesposobnost, zdaj lahko le to dokazal še kot predsednik države, ki sicer na srečo nima veliko pooblastil, a bi vendarle lahko ‘plodno’ deloval s sedanjo vlado in se delal da kdaj posluša tudi opozicijo oziroma jo bi najbrž včasih vendarle poslušal, ker vendarle izvira iz levice in je nekoč tudi jasno zagovarjal določena stališča svoje stranke, zdaj pa je vse večji oportunist, kar je idealno za sodelovanje z Janšo!

Sicer pa to vse skupaj tako mene kot mnoge seveda pripelje do tega, da Pahor seveda ni moj kandidat. In čeprav bo seveda marsikdo tipično trdil da pač zagovarjam svojega kandidata kot vsakdo, pa vendarle poglejmo zakaj to počnem! Namreč povedati je treba, da naj Pahor še tako omenja združevanje in strpnost v imenu dobrega, je več kot očitno da Türk mnogo bolje ve kaj je dobro za vse Slovence in svoje mnenje tudi zelo ostro in da, dejansko tudi prepričljivo zagovarja! Kaj pa Pahor? Pahor seveda v resnici ne zagovarja ničesar! Njegova srednja pot je v resnici pot skoraj popolnoma brez načel, zgolj popuščanje čemurkoli in komurkoli, da bi lahko zmagal in vodil državo kakorkoli, dokler se le lahko opazuje svojem vladarskem ogledalu.

Türk ki pa je zaradi svoje inteligence, načelnosti in zadržanega nastopa marsikomu seveda mnogo manj všeč kot Pahor, pa je eden redkih slovenskih politikov, ki skoraj vedno pokažejo globoko inteligenco, preudarnost in celo takrat ko se zdi da je dr. Türk izjavil kaj neumestnega, se večinoma izkaže da gre za izkrivljanje njegovih besed. Huda jama je bila tako drugorazredna tema, ker se jo je obračalo za dnevno politične cilje in predsednik se je tisti dan posvečal drugim zadevam, vse skupaj pa so mu tudi hinavsko pomolili pod nos, kot da ima kaj pri vsem skupaj in čeprav se je nerodno izrazil, je vendarle jasno kaj je mislil!Türk je tudi vedno strpen do drugače mislečih, a hkrati načelen in sposoben politik, ki je tudi veliko deloval v tujini in tudi odlično obvlada delovanje znotraj dokaj ozkih pooblastil ki jih pri nas predsednik ima, hkrati pa Türk ni pripravljen kar tako popuščati lažnim tujim ali domačim interesom!

Türk seveda ni popoln, a njegova dosedanja drža, skrb za človekove pravice, dialog, poudarjanje svobode govora, tiska, njegovo pozivanje k strpnosti, ki pa je vedno vsebovalo jasna mnenja, pozivanje k socialni državi in dialogu, ki temeljita na kakovostni socialni politiki, ne pa na lažnih postavkah divje kapitalističnih politikov, poleg tega tudi Türkovi kvalitetni govori, ki so vedno poučni in vsebinsko zreli, vse to kaže, da je vsekakor najboljša izbira teh volitev in da znotraj ozkih pooblastil predsednik republike vendarle opravlja pomembno delo, za katerega je mnogo bolj primeren kot pa Borut Pahor. Seveda pa lahko tudi dr. Türk kot vsak človek zataji in vsekakor tudi že kdaj je, do neke mere morda tudi na predvolilnih soočenjih, a ta so v teh vse bolj zdivjanih časih nekaj, kar je skoraj nevredno udeležitve za takšnega človeka kot je dr. Danilo Türk!

Za konec naj povem še, da sem do politikov vedno skeptičen, da pa absolutno zagovarjam stališče da so nekateri politiki bistveno boljši kot drugi in da je dr. Türk med najboljšimi v državi in da vsekakor tudi presega tako Zorana Jankovića, kot tudi marsikaterega drugega levičarskega politika! Ima izredno kulturno in intelektualno držo in upajmo da bodo Slovenci znali ceniti to razliko med njim in Pahorjem in čeprav se mi zdi prav da ga tik pred volitvami pretirano hvalim, ga še vedno hvalim predvsem v primerjavi s Pahorjem in konec koncev predvsem na osnovi argumentov in Türkovih delovanj, ki so nekaj povsem drugega kot instant politikanstvo narcisoidne sorte, ki združuje predvsem laž in zlo, med tem ko zares združuje dr. Turk, saj se bori za ideje ki še zdaleč niso vsem všeč, so pa najboljše za vse!

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.