28.01.2013

Janša, Janković in komisija

Objavljeno v Družbena kritika avtor samokodela

Skrajni čas je da kaj povem o Korupcijski komisiji in Jankoviću ter Janši! Torej menim da niti Janša niti Janković zaradi teh ugotovitev ne rabita odstopiti, ker sem vedno bil mnenja da je šele postopek na sodišču razlog za takšno dejanje, saj tam samo dejstvo postopka in veliko zbranih dokazov pomeni bistveno večjo obremenitev kot podtikanja in komisije!

In kot vemo ima Janez Janša več postopkov na sodišču, Janković pa nobenega, poleg tega pa so ugotovitve komisije za Jankovića bistveno manj obremenjujoče!

Morda bo izgledalo kot da sem vse skupaj koncipiral tako, da lahko spet branim Jankovića, ki se marsikateremu levičarskemu intelektualcu zdi zgolj pohlepen japi, ki poleg tega da dejansko kaj res konkretnega naredi, poskrbi za svoje žepe!

A vendarle ima Janković lastnosti ki daleč presegajo cenenega, povzpetniškega poslovneža in je naredil ogromno za Ljubljano, ima kvaliteten karakter, kar se pa tiče kulture in umetnosti, kjer sem bil vedno najbolj zaskrbljen zaradi raznih oboževanj Daniel, pa imam informacijo, da ima Janković zakupljen abonma in hodi poslušat klasiko, rad pa posluša tudi Kreslina in drugo dobro glasbo!

Poleg tega so se vse obtožbe do zdaj izkazale za lažne in zaenkrat verjamem da se bo tudi to kar se mu očita zdaj! In to čeprav menim da je Janković dejansko poslovnež ki svoje posle zna izpeljati tako, da ima več od tega kot bi imel sicer, a to še zdaleč ne pomeni da dela kaj ilegalnega ali nepravičnega!

Morda je komu res absurdno da kot levičar in roker z dolgimi lasmi tako zagovarjam Jankovića, a osebno sem še vedno prepričan da so eni politiki bistveno boljši kot drugi in da kolikor je Janković poslovnež in bogat ter spreten kapitalist, ima hkrati v sebi močan socialni čut in človečnost, tudi zanimanje za kulturo, hkrati pa je z vztrajnim in garaškim delom dokazal, da je sposoben na praktičen in konkreten način urediti mesto Ljubljana in pri tem ne pozabiti na ljudi, človečnost in duh kulture!

Tudi njegova družina mu je bila vedno zelo pomembna, pa čeprav zna gotovo biti tudi strog do sinov!

Je pa res da je hkrati tudi človek ki mu godi pozornost in ki je rad v soju žarometov, hkrati pa tudi človek ki si to tudi zasluži in človek okrog katerega se dejansko ves čas vrtijo veliki denarci in to je samo po sebi sumljivo, hkrati pa so dejstva dejstva, da je pri tem še zelo spreten in da ta spretnost avtomatsko do neke mere pač kaže na nek manjši pohlep!

Hkrati je treba seveda povedati, da je malo verjetno da je poročilo korupcijske komisije konstrukt, ker bi potem v teh časih merili le na Jankovića, a vendarle je pomembno predvsem to, kako težke so obtožbe le za Janšo in da vendarle je možno da je vse skupaj konstrukt za oba politika, ki ga je zrežiral nekdo ki mu gresta na živce oba, poleg tega je moje mnenje da je ta komisija premalo za odstop obeh, obtožbe za Janšo so mnogo hujše, hkrati pa ime več postopkov na sodišču!

Kaj naj potem rečem? Menim da Slovenija potrebuje novo, levičarko vlado zelo sposobnih, ki naj jo vendarle vodi Janković, če pa še on zataji potem pa bom dal razmišljanje o slovenski politiki kot marsikateri intelektualec povsem na stran, se ukvarjal z umetnostjo in zgolj s prezirljivim pogledom včasih ošvrknil gnilo dogajanje!

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

14 komentarjev

 1. Stric Marč pravi:

  Gre za vrednote. V Zahodni Evropi ( mislim severnejši del) bi politik odstopil. V ZDA je že drugače. Če nekdo začne vojno, ki jo utemeljuje z lažmi ali pa incidente celo zrežira, nič hudega. Če pa prisluškuje drugi stranki ali pa se s praktikantko spujsti v nespodobnost, je pa hudič.

  28.01.2013 ob 13:26

 2. Rado pravi:

  ” ker sem vedno bil mnenja da je šele postopek na sodišču razlog za takšno dejanje, ”

  Samo,
  moram ti reči, da ne razumeš razlike med sodiščem in med tovrstno komisijo.
  Obojega ne moreš primerjati!

  Pred sodiščem si kriv, če ti sodišče dokaže kaznivo dejanje. Pred KPK si kriv, če na obtožbe KPK ne moreš ustrezno odgovoriti. Pa tudi kazen zate je zgolj politična (ne tudi dejanska (kazenskopravna, finančna).

  Tudi, če sodišče (v nadaljnih postopkih) ne bo moglo dokazati kazenskopravne krivde, bo stališče KPK še vedno veljalo!

  28.01.2013 ob 14:20

 3. samokodela samokodela pravi:

  Stric Marč mislim da se Janković drži vrednot, da obtožbe niso hude in da bo tudi ustrezno odgovoril na njih in ni nujno da bi kak politik v Skandinaviji odstopil brez da bi najprej skušal ustrezno odgovoriti na obtožbe

  s čimer odgovarjam tudi Radu, da mislim da Janković bo ustrezno odgovoril na to, da so obtožbe bistveno milejše kot pri Janši in da še vedno mislim da so postopki na sodišču nekaj hujšega, resnejšega in da se da v teh čudnih časih vendarle tudi v takšni komisiji lažje podtikati in na hitro narediti afero kot na sodišču, kjer gre za zelo resne obtožbe in dokaze za Janšo,

  hkrati pa se da oboje primerjati v smislu da tudi na sodišču na nek način ‘ustrezno odgovoriš’ na obtožbe če si oproščen!

  Sicer pa najbolje da vidimo kako se bo dokazal Janković!

  28.01.2013 ob 18:45

 4. Pepi Pepi pravi:

  Janković se bo po moje počasi pometel pod preprogo — vsaj kar se državne politike tiče. Tako operira naša “levica”, ki se bo do naslednjih volitev najverjetneje manifestirala z novim liderjem. Ali je to boljše ali slabše od desnice, ki je svojemu poglavarju zvesta do bridkega konca (ki ga ni od nikoder — krivda za kar leži z nami, volivci, in indoktrinaciji, ki smo je deležni iz vseh strani), se pa še odločam.

  In ja … Vse skupaj je res izpadlo tako, kot da si celoten zapis koncipiral v prid Jankoviču. :D

  28.01.2013 ob 20:32

 5. samokodela samokodela pravi:

  Mislim da je Jankovič še vedno dovolj primeren za mandatarja! A če bo šlo tako naprej morda kmalu ne bo več!

  28.01.2013 ob 21:18

 6. Rado pravi:

  Samo,

  pri Jankoviću je denar v enem samem dnevu zaokrožil od MOL – Grep . KLM naložbe – Baza dante – Elekta – (konsignacija na Zoran Janković)

  Transakcija ima sicer stvarno podlago (podlago v dejanskih poslih), a resnemu sumu, da je Grep dal verigi do Jankovića prednost pred drugimi upniki, se ni mogoče izogniti. Vsi, ki smo doma v podjetniškem poslovanju prepoznamo namen že v enem samem trenutku.

  Tudi pri Janši je zadeva povsem enoznačna. KPK-ju ni potrebno ničesar dokazovati. Povsem jasno je, da je Janša denar potegnil iz lufta. Da nima za ta denar nobene podlage v papirjih! In to je dovolj.

  Še enkrat: Običajno sodišče lahko Janšo in Jankoviča oprosti, pa bosta obadva v smislu KPK še vedno kriva!

  28.01.2013 ob 23:26

 7. Rado pravi:

  Samo,
  se strinjam. Janković bi bil dober mandatar. A za vsaj dve leti je politično mrtev.

  28.01.2013 ob 23:27

 8. samokodela samokodela pravi:

  Bomo videli kako se bo razpletlo, do zdaj je bilo vse podtaknjeno in če se vredu razplete bo morda vendarle mandatar!

  29.01.2013 ob 06:08

 9. bozo erat pravi:

  pogumno in realno,žal brez poti iz te kolobocije;edina prava rešitev v interesu vseh poštenih slovencev je tehnična vlada,ki pa se je sednja politična vrhuška otepa z vsemi štirimi,ker so vpleteni v vse nečednosti,sloni,pa tudi ljudje ne pozabimo!

  29.01.2013 ob 08:51

 10. Amber Larsen pravi:

  Iz rektorata koprske univerze so nam sporočili, da sodbe do danes še niso prejeli, rektor Dragan Marušič pa v izjavi navaja, da je z odločitvijo sodišča zadovoljen. »UP bo sodbo in sklep spoštovala, kot spoštuje vse sodne odločbe«, zatrjuje rektor in napoveduje, da bodo vložili tudi izredno pravno sredstvo. »Vse do odločitve vrhovnega sodišča pa je na vseh organih UP, da to odločitev sodišča spoštujejo, upoštevajo in jo izvršijo. Izvršitev odločbe je na organu, ki ga neposredno zadeva, to je na v.d. dekanu UP FHŠ. Sam, kot varuh zakonitosti delovanja UP in torej zavezan spoštovati pristojnosti vseh ostalih organov UP in njenih članic, v delovanje drugih organov ne bom in ne morem posegati«, je še zapisano v rektorjevi izjavi.

  30.01.2013 ob 10:47

 11. samokodela samokodela pravi:

  Zgornji komentar žal matematično ni na mestu, ker je pod to temo čisti nonsens!

  30.01.2013 ob 12:32

 12. Marjon pravi:

  Nikakor se ne strinjam, da si v politiki lahko manj ali več kriv. Ne moreš biti na pol noseč. Če ukradeš dve jajci si tat, če ukradeš deset jajc si tudi tat.

  4.02.2013 ob 06:49

 13. samokodela samokodela pravi:

  Pri Jankoviću ni še nič dokazano in kar je komisija ugotovila ni posebej obremenjujoče in vsaj zaenkrat ni primerljivo s tem da je nekdo tat! Upam da bo Janković vse pojasnil, če pa ne bo pa bo to vsekakor problem in prav je tako!

  Janša je tukaj mnogo bolj obremenjen s težo ugotovitev komisije, pa tudi postopke na sodišču ima, da o slabem vodenju države ne govorimo!

  4.02.2013 ob 07:24

 14. Rado pravi:

  “Pri Jankoviću ni še nič dokazano”

  Samo,
  To drži. Vendar je Janković tisti, ki bi moral dokazati. Pa ni.
  Da se razumemo, tudi jaz mislim, da bi bil Janković boljši predsednik vlade, ampak v danih okoliščinah ne. Janković se mora popolnoma umakniti. In v bodoče ne več poslovati z državnimi podjetji!
  Šele potem lahko računa na povratek!

  4.02.2013 ob 07:57

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.