1.05.2013

Na Ranci

Objavljeno v Glasba avtor samokodela

Na Ranci je bila včeraj ob kresovanju prav fajn atmosfera, a nisem ostal dlje kot do konca nastopa benda iz Slovenskih Konjic po imenu Take off! Potem so namreč sledili še ptujski trubači in ptujski band Tretja Izmena, a žal nisem ostal!

Naj zato ocenim le band Take off! Zelo profi so zaigrali svetovne hite iz osemdesetih in čeprav takšne glasbe ne maram preveč, pa so bili nekateri hiti tudi takšni, da so mi bili všeč! Kar pa ta band potrebuje, je še glasba z globljo umetniško vrednostjo in tudi lastne skladbe!

Po koncertu sem šel pohvalit pevca, ki je bil res odličen in je pel tudi nekatere zelo zahtevne komade, a naj dodam, da pri dobrih vokalistih vedno raziščem detajle(NE zato da bi videl če so boljši od mene) in doma sem ob kitari ugotovil, da vendarle skoraj nikoli ni šel višje kot do note H, pol tona pod visokim C-jem(izjemoma največ ton višje), najboljši svetovni vokalisti(Plant, Mercury) pa pridejo tudi do note G nad visokim C-jem ali še višje in imajo lepšo barvo, ter več moči, tudi najboljši slovenski vokalisti kot so Vlado Kreslin, Gal Gjurin in Matjaž Jelen pa pridejo tako visoko kot ta fant, a z lepšo barvo in več moči! Brez zamere kolega, res si bil izvrsten in visoko petje res obožujem in mi je puna dogajalo ko si pel in je res blo super, ampak so pač vokalisti ko mi je še boljše! Vsekakor pa gre za enega najboljših slovenskih vokalistov, ki so redki in upajmo da bo njegova pot čim bolj uspešna!

Band je odlično igral in pevec je tudi zelo dobro soliral na kitari, tudi ostali pa so res profi odšpilali, sploh glede na to, da so stari okrog dvajset let!

Fajn je blo res! Tudi kres je krasno gorel in razsvetljeval temno vodo!

Še članek iz bloga, kjer sem analiziral vrhunski vokal Vlada Kreslina in Vlado se mi je posebej zahvalil in rekel da sem lepo to napisal:

http://samokodela.blog.siol.net/2011/03/29/vlado-kreslinvrhunski-tenorski-pevec-in-martin-krpan/

P.S.: S pevcem Take off sva se zdaj privat na fb zmenla, da zmore peti vse do sopranskega G-ja, car skratka!

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.