26.05.2013

Nižja matematika

Objavljeno v Moje življenje avtor samokodela

Pri matematiki se mi res pogosto dogajajo napake pri najbolj osnovnih stvareh! Če bom moral kaj več delat z dnarjem bom že nekak, ampak pravkar se mi je zgodil lep primer, pa da ga res na hitro opišem!

Računal sem kateri dan pride foter iz ZDA in pol je šel prejšnji petek in tam bo 12 dni! In sem kar vzel da je od petka do petka 10 dni in pol še 2 dni in je 12 in pol gruntam, da bi moral bit že danes doma!

In pol ugotovim, da sem vzel od petka do petka 10, ker je en teden na nek način neka okrogla številka! Tokrat sem skratka celo našel razlago, kot se to včasih zgodi, večinoma pa enostavno zgolj delam napake pri res elementarnih stvareh, ne da bi znal sploh razložit kako!

Če k temu prištejemo še to, da se matematike nisem skoraj nič učil v gimnaziji, da še inštruktorja nisem prav poslušal in da nisem pisal in delal nalog in bil seveda poleg vsega pri testih totalno živčen, je popolnoma logično, zakaj sem teste tako slabo pisal, pa tudi ko sem bil vprašan mi seveda ni šlo, sploh ker takrat še sploh nisem rad nastopal in je bilo tudi pojavljanje pred razredom problem!

Zgoraj opisane napake se mi res dogajajo pogosto, kar res ni preveč fajn, ampak važno je da se pazim kakšnih goljufov pa je vse ok, ker tam vglavnem ni treba znat računat, ampak pazit na druge stvari!

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.