28.02.2014

Elvis Presley in neprimeren smeh

Objavljeno v Družbena kritika, Glasba avtor samokodela

Poleg precejšnje mere seksizma in dejstva, da ni bil ravno posebej intelektualen, je treba reči, da tudi ni bil avtor večine skladb, ki jih je odlično odpel in interpretiral in da je odlično ustvaril začetek rock and rolla, s svojo interpretacijo blues komada That’s allright mama! Všeč mi je, da je znal v sedemdesetih, odlično poseči tudi po visokih pevskih notah, z veliko močjo!

Včeraj pa sem naletel na zanimiv posnetek in precej sem bil presenečen nad komentarji! Večina je vedela, da je Elvis zapel vrstico o plešastem moškem, ki ‘gleda svojo plešo in si želi lase’, nekomu v publiki in da se je zato potem smejal! Vici na račun plešastih ljudi me ne motijo, če so le na nivoju in niso primitivni in ta je bil čisto ok! Zelo redko kdo pa je v komentarjih napisal, da se več kot očitno smeji tudi back vokalistki(baje mami Whitney Houston), ki je sicer resda visoko zavijala v tonu, ki je nekoliko spominjal na pojočo žago, kar pa je bilo čisto komadu primerno!

Elvis je bil morda tudi zadet, ampak neverjetno, da se jih je našlo toliko, ki se jim je dopadel Elvisov nalezljiv smeh, zaradi njegove izjemne barve, ni se pa našel takorekoč nihče, ki bi rekel, da je rahlo neprofesionalno in neprimerno, da se tak uveljavljen in izjemen pevec, cel komad smeji nekomu v publiki in lastni back vokalistki! To je pač neprimerno! Sicer bi še nekako šlo, če ne bi trajalo cel komad, ampak tukaj je potem res že bilo neprimerno!

http://www.youtube.com/watch?v=NGhmn2i4DBU

Je pa razlika, če se nekdo preveč smeji v publiki, recimo na kakšni predstavi! Lahko je zadet, lahko mu je zelo smešno, lahko da ima kakšne težave in lahko s tem tudi moti nastop in vse skupaj ni ravno primerno, ampak seveda sploh ni nujno da je iz nespoštljivosti ali celo želje po izpostavljanju!

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.