25.03.2014

Debata z Jizahom se nadaljuje

Objavljeno v Družbena kritika, Glasba avtor samokodela

DEBATA Z JIZAHOM SE NADALJUJE

Zjutraj sem začel debato z Jizahom, ki se nadaljuje, ker je komentiral:

http://www.sigic.si/odzven/planet-starcev

Veliko folka se ljubiteljsko ukvarja z muziko v Sloveniji, ampak to še ne pomeni, da imajo res kaj za ponudit! Običajno niso posebej nadarjeni, niti delovni in se bodo težko kam prebili, ker ne glede na problem scene, zaradi vsebine težko dosežejo kaj več kot kot nekaj podtalnih špilov!Mnogi od njih niso drugačni, ampak nekvalitetni!

Olivija produkcijsko sploh ni zgrešena, pa čeprav so bili precej na začetku! Vse se super sliši in zvočna slika je jasna, kitare so super! Res ena tako zelo lepa produkcija, za tako super in lepo ploščo! Pa Gau ni rabil posebej dolgo! Takoj ko se je glasbeno razvil in začel delat res izjemno muziko, se je začelo! Bili so pa tudi boljši cajti v marsikaterem smislu! Pa trajajo stvari včasih ja! Polno je razlogov, ampak konec koncev je pravzaprav težko reči, kaj je uspeh, bi pa lahko tisti, ki so kvalitetni in imajo možnost za večje uspehe, hitreje in bolje prišli do publike, če govoriva o tem uspehu! Gau ima še vedno precej koncertov in je razprodal veliko dvoran lani in prejšnja leta! In recimo Kreslin je rabil precej časa takrat! Sicer še ni bil avtor v sedemdesetih! Pa pri Dan D so bili še kakšni drugi razlogi, ker te krize še ni blo in čeprav sta bili že prva dva albuma kul, je blo očitno več nekih faktorjev(manager, rabli so par ful dobrih hitov…)! Ampak saj se strinjam da je težje in da bi lahko blo boljše, ampak nekaterim kljub vsemu hitro uspe, pa čeprav žal nivo Maje Keuc pač ni to, kar si v kvalitetni glasbi želimo!

Saj napisanih je nekaj dobrih poant in se strinjam z osnovnim tonom kolumne, da je vse veliko težje, kvalitetni mainstremovci se težje prebijejo, alternativcev, ki marsikaj čutijo, povejo, se borijo in trpijo, pa ta današnja zlobno kapitalistična družba sploh ne mara! Je pa bilo do neke mere tako že z Zappo, ampak tisto so bli še res lepši časi!

Mladi underground bandi, pa se skozi podtalno mrežo precej podpirajo, kar je lepo za tiste, ki jim to bolj sede, pa čeprav to pogosto ni za bolj zahtevnega poslušalca! Neisha in Omar pa morata svoje neuspehe pripisati predvsem vse manjši kvaliteti! Le redki so tako dobri in konsistentni kot Kreslin!

Pa so dobri producenti pri nas in tudi v časih rock and rolla, so bili nekateri kar člani bandov!

Tudi Gjurin do neke mere sledi trendom, ampak samo do neke mere(simfonija je trend!?) in čeprav gotov tudi razmisli, kako narediti hit, pa ostaja zvest samemu sebi in kvaliteti!

Pa treba je še reči, da kriza precej vpliva, ampak da so tudi v preteklosti bila zatišja po tem, ko se je pojavilo par izjemnih izvajalcev! Ne more biti non stop toliko novih dobrih!

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.