21.07.2014

Koncerta z Galom Gjurinom

Objavljeno v Gal Gjurin, Glasba, Moje življenje avtor samokodela

Koncert v Dornavi je potekal v čudovitem ambientu, v parku za gradom, kjer se prepletajo lepota narave, gradu in nenavadni občutki vezani na pripovedi, ko so tukaj živeli ljudje, s hudimi telesnimi in duševnimi motnjami! Nisem vedel, da ima grad zadaj še dva daljša kraka, babica, ki je pred vojno iz domače pekarne graščaku nosila kruh, pa je to zelo dobro vedela! Pokrito prizorišče je imelo prekrasen vodnjak in odlično gostinsko ponudbo! V Breginju pa nas je pričakal zelo lep ambient pred cerkvijo, kjer se je res nabralo zelo veliko ljudi, skoraj toliko kot na Ptuju in kot izgleda, so prišli tudi iz Kobarida in od drugod! Srečal sem tudi domačina, ki mi je povedal da je rojen na Ptuju, a je že od prvega leta življenja na Primorskem, več kot dvajset let. Predalpe, ki se strmo vzpnejo nad Breginjem, so nas zelo inspirirale, ko smo z odra včasih pogledali čez publiko in navzgor! Ljudje so bili zelo dobro razpoloženi in so nam pripravili prelep sprejem, s pristno primorsko hrano. Videli pa smo tudi ostanke starega mestnega jedra, ki je kot muzej ohranjen po potresu, ko so si ljudje morali izboriti novo življenje. Zanimivi so mi bili izrazi, ki sem jih do zdaj poznal le iz pesmi Iztoka Mlakarja heh! Orkester Cantabile je bil super razpoložen, punce v orkestru so kar žarele od lepote! Band je igral energično in tudi rokcersko včasih! Lepo smo se imeli in veseli smo, da se še vidimo! Na avtobusu smo z bendom malo poslušali razno muziko preko mobitelov, ker imajo muzičarji seveda marsikaj na zalogi, kar je vredno poslušati! Na Ptuju pa smo šli po koncertu še v grajsko sobano, kjer je bil v sosednji sobi star klavir in kmalu sem ugotovil, da je zelo razglašen in da veliko tipk ne dela, najprej pa sem bil kar presenečen, nisem vedel kaj se sploh dogaja heh!

Pesem skupine 2B, Gledam naprej, me vsakič zelo prevzame, super je, v festivalskem delu koncerta, kot pravi Gau, je nastopila tudi beneška skupina Beneške korenine, kjer mi je bil všeč njihov dialekt in naročil sem tudi njihov cd, ker niso imeli nobenega zraven! Tudi lokalni zborček je bil kul, lepo so čeče pele same in potem še z Galom in orkestrom! Hvala Galu za prelep aranžma za mojo skladbo, kjer pa moram reči, da sem še posebej ponosen, da je v aranžmaju dejansko uporabil del moje vokalne melodije! Lepo! Precej članov Čedahučijev je manjkalo, tako da njihov akustičen zvok ni prišel najbolj do izraza, ampak Blaž je kljub temu super zapel z žametnim glasom!

Na Ptuju me je še posebej prevzela Kadar sva sama, ki je tudi publiko zelo navdušila, saj ima proti koncu posebno aranžmajsko presenečenje, ki je res nabito z energijo in emocijo, takoj potem, ko Severa drugič zapoje’ kdor prizna si da je sam, ta ni več sam’! Gau je velikokrat pel visoko in glasno! Kul!! Žal mi je , da publiki nisem rekel, da sem zelo vesel, da jih je toliko prišlo, da mi to vrača upanje v življenje, ker sem na Ptuju doživel marsikaj, od nekaterih ljudi! Hvala za spremembo!

Telstar je tudi res prekrasna pesem, vsi Galovi aranžmaji pa so res filmski in gredo še posebej lepo v prekrasne ambiente in v Breginju so bile še posebej doživete pesmi o rekah, vzponih in padcih, Svila in lan, Ikar in še kakšna seveda! Gau je tudi odličen zabavljač, če smem tako reči, ko je to morda še posebej treba in je v Breginju na koncu vodil cel orkester v komično točko, kjer so igrali po gibanju njegovega telesa in res je bilo zelo zabavno! Na Ptuju pa je band popeljal v plesno jazz točko, kjer se je res fajn gruvalo!

Prekrasni dogodki, druženja, glasba in veselje, lepota, sreča in vse kar je lepo in dobro! Hvala za vse to Gau, najbližji, vsi muzičarji, vozniki avtobusov in seveda publika! Krasno je blo in še bo! Hvala!

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.