26.08.2014

Ptujski narodno zabavni festival

Objavljeno v Družbena kritika, Glasba avtor samokodela

Res mi je ogabno, kako letos v Tedniku hvalijo narodnozabavni festival, ki je baje ‘nekaj več’ in ’se bo vpisal v zgodovino’ in podobne izjave, ki nimajo z realnostjo nobene zveze! Tega sicer niso zapisali ravno organizatorji sami, a gospod Jože Šmigoc, ki je eden izmed urednikov Tednika, je bil v komisiji za besedila in kot primer najboljšega besedila navede: ‘Lep je dan, ki se z nasmehom začne, ko objamem te’ in podoben pofl, ker to kar je v teh verzih, pa res vemo vsi in tudi udejanjamo in to potem nima nobene pesniške vrednosti, še popevkarske ne! Pokaže celo nekaj kritike, v kolumni ob članku! Da pa bi novinarki slučajno rekel, naj bolj zadržano hvali ta domači festival, ki je na precej nizkem nivoju, to pa ne! Besedila in teme besedil novinarka res zelo hvali in tukaj sem že dal primere, ki so v primeru, ko gospod Šmigoc navede najslabša besedila, dobesedno za skozlat! Kar preberite v današnjem Tedniku, tukaj tega raje ne bom pisal! Potem pa hvali še izvedbo, ki pa je pri teh ansamblih itak vedno profi in še, da je bilo letos še posebej ognjevito izvedeno, kar je večinoma vedno, v smislu, da mora bit živo in energično pri tej muziki, čeprav Avseniki so znali še marsikaj, drug ekstrem pa je turbo folk, kjer ne znajo nič! Skratka nobenih posebnih razlogov, za tako ekstremno hvaljenje!

Glede na to, kolko je v tem kraju ene hvale in samohvale ljudi, ki ne znajo naredit nič posebej kvalitetnega, ni nič čudnega, da so potem resni glasbeniki in drugi ljudje, ki se iskreno trudijo delati kvaliteto, deležni napadov, zaradi projekcij teh ljudi, ki čutijo, da je nekaj kvalitetno in izstopa in to takoj povezujejo z grandioznostjo in s tem, da si po njihovem, tak glasbenik vsaj v mislih, privošči veliko samohvale, pa v resnici ne razumejo niti miselnosti, niti težav takšnega iskrenega, kvalitetnega glasbenika!

Res je neverjetno, kako se eni na Ptuju napihujejo in petelinijo, pa imajo pogosto velike težave s kvaliteto in osebnostno kvaliteto!

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.