27.08.2014

Vlado v Križankah

Objavljeno v Gal Gjurin, Glasba, Vlado Kreslin avtor samokodela

Včerajšnji koncert Vlada Kreslina v Križankah, je bil spet izvrsten in originalen, saj Vlado vsaj na večjih koncertih, vedno znova, poleg dobršne mere spontanosti, poskrbi za nove detajle ali celo za večje presenečenje v zvočni sliki, ki ji je bila tokrat dodana tudi naslikana slika, ki jo je na odru, kar med koncertom, naslikal priznani akademski slikar Zmago Modic! Zvočno presenečenje, pa je bil pihalni orkester Nova, ki ima svojega komponista, ki je naredil res izvrstne aranžmaje za Vladove skladbe, tako da sploh ni šlo le za dodatek v zvoku, ampak za pravi presežek v kompoziciji dodane vrednosti. Vlado se je kot zmeraj, spet zelo vživel, kot tudi ostali člani, vključno z Galom Gjurinom, ki je spet poskrbel za multi instrumentalne dodatke, še posebej je izstopal tenorski saksofon v Roži, ki me je najprej kar presunil, saj najprej nisem vedel, od kod ta dramatičen zvok! Publika je bila navdušena in pripravljena žurati, še do tretjega bisa!

Navdušil me je tudi solo kitarist v Big bandu, ki je natančno poustvaril studijski solo iz skladbe Dan neskončnih sanj, ki je res čudovit, pa čeprav je tudi tisti Mira Tomassinija(prepričan sem, da največjega slovenskega popularnega skladatelja) odličen! Ko je šel band proti koncu med publiko, mi je gospod Miro tudi podal roko(give me five varianta) med veselim rajanjem, jaz pa sem objel Gala in lepo je, da s kom v publiki, interaktirajo tudi na tak način! Kot fan in nadebudni mladi glasbenik, sem se jim pridružil v zaodrju, največ sem se družil z Galom, ki mi je celo ponudil svojo takozvano ‘Dobro’ kitaro(ki je na ovitku albuma Dire straits: Brothers in arms in je seveda dejansko zelo dobra) in mi tako, z integriteto svoje presoje, dal priložnost popestriti večer, priznanim umetnikom v Viteški dvorani Križank, kar mi je v veliko čast, njim pa gotovo v veselje, da sem pel večinoma bolj tiho!

Krasno smo se imeli, srečal sem tudi prijateljico Lucijo, s katero sva bila pred leti, v uradnem fan klubu Vlada Kreslina in tudi tukaj je bilo veliko lepih spominov, ki so ob spominih na glasbo, še lepši! Res je bilo lepo srečanje!

Hvala Vlado in vsi ostali, za prekrasen večer, ki ga spet ne morem opisati drugače, kot za vse nas nekaj zelo osebnega in pristnega, spet ste navdušili, saj vložite toliko truda in energije, k vsemu temu, kar pripravite že za albume, kjer greste še daleč naprej, od že v osnovi izvrstnih besedil in melodij in brez dvoma ste celoviti umetniki in nas vedno znova navdušite, da si pogosto ne moremo pomagati, da ne bi proti koncu koncerta aplavdirali v ovacijah, kot da smo na koncertu Beatlesov ! Še na mnoga leta v Križankah Vlado, kjer nas tvoja glasba res vsaj za tisti čas, ponese onkraj križank življenja in se res počutimo sicer znotraj celotnega spektra življenja, a vendarle povsem v nebesih vrhunske glasbe!

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.