7.09.2015

Zadeva Patria zastarala

Objavljeno v Družbena kritika avtor samokodela

Po mestu in v knjižnico sem zaradi skladbe Vlada Kreslina, Preden zaspim, ki združuje vse dobro v Sloveniji, odšel ves nasmejan in poln ekstaze!

Pa pridem domov in vidim, da je zadeva Patria, zastarala! Če pogledamo kako vpliven človek, je v Sloveniji Janez Janša, se hitro vprašamo, kaj je pripeljalo do tega, da so postopki trajali ravno prav dolgo! Janez Janša je politik, ki je Sloveniji naredil že veliko slabega! Že nekatera ideološka izhodišča, pri njem povzročajo, da je dvoličen in hinavski! Poleg tega gospodarstvu ni znal pomagati, medije je spremenil v manipulatorske stroje, podpihoval je sovraštvo in po Sloveniji širil sovražni strah, pred vsemi njemu in vsej Sloveniji, škodljivimi politiki, v resnici večinoma le tistimi, ki so bili njegovi nasprotniki ali so ga odkrito kritizirali ali bili v drugih strankah, ki so za Slovenijo naredile mnogo več dobrega! V Sloveniji je le ena stranka, Združena levica, ki jo lahko deloma povežemo s komunizmom, pa še to ne na tak način, kot jo povezuje Janša, med tem ko je v desno klerikalnih krogih in povezavah, kup idej in načinov funkcioniranja, ki Sloveniji kot celoti, res ne koristijo in sem o njih že veliko in argumentirano in realno pisal!Seveda pa moramo biti strpni! Slovenija potrebuje zmerno levo sredinsko vlado, s splošno priznanimi vrednotami, sodobne humanistične družbe! Z obsodbo Janše, se bi sicer morda zgodilo, da bi kot kak vzhodni disident, še naprej vodil vlado v senci in se videl kot političnega zapornika, a Slovenija bi zadihala brez njegovega vpliva, vsaj za nekaj časa, saj poleg vsega skozi kar morajo ljudje, takšni ljudje dodatno hromijo Slovenijo!

Gre pa tukaj vendarle tudi za idejo odpuščanja! V zastaranju sodbe, se nahaja ideja odpuščanja, saj morajo ljudje odpustiti prav vsakemu človeku! Morda Janša glede na svoje ideološko izhodišče in nesposobnost voditi državo, preveč deluje po principu odpuščanja, kar ima v tem primeru za posledico, veliko neodgovornost! Morda bo Janez Janša vendarle dobro razmislil, o prihodnji politični poti in postal boljši človek, a njegovi današnji odzivi na internetu, žal še ne kažejo na to!

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.