22.03.2016

Napad v Bruslju

Objavljeno v Družbena kritika avtor samokodela

Sožalje do žrtev v Bruslju, le vsi skupaj lahko kaj naredimo, da bo tega manj. Nove delitve, ki jih taki dogodki prinesejo, niso dobre. Dobre misli in javna beseda, še zmeraj zelo redko povzročijo kaj slabega, pa naj bodo teroristi še tako slabo namerni. Terorizem z majhnimi sredstvi ustrahuje največje države, pa tudi dobre in pametne posameznike, zato moramo misliti pozitivno.

In ne pozabite, da so to verski ekstremisti, ki bodo to naredili seveda točno pred prazniki, da bodo s tem poudarili, da so druge vere. To da pa okrog teh praznikov tako varujejo Vatikan, duhovnike in vernike, pa nekaj pove o obeh verah v bolj množičnem, tipičnem smislu, saj obe veri, ki ju ljudje množično podpirajo, vendarle vsebujeta tudi neke temelje, po katerih ekstremisti gradijo svoje ideje in seveda obstajajo tudi krščanski ekstremisti. Vendarle pa se zdaj po svetu dogajajo le še manjši spopadi za surovine in pa terorizem, zato ga je treba učinkovito preprečevati, a brez nestrpnosti in razumeti, da je v Evropi v tem smislu veliko harmonije in miru, sploh pa v Sloveniji, kjer ni terorizma in imamo mnogo pomembnejše tematike, ki jih je treba reševati.

Seveda je treba povedati, da so vzroki tudi kulturni in predvsem ekonomski, tudi prevlada bogastva zahoda, a prav verski ekstremizem, za katerega spet poudarjam, da obstaja tudi na zahodu, da tisto končno podlago za izvedbo terorizma. Zato mirno in strpno.

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.