22.03.2016

Nastanek vesolja

Objavljeno v Družbena kritika avtor samokodela

V mistiki in iz božanskega se rojeva delo velikih umetnikov in znanstvenikov, a treba je reči, da čeprav za veliki pok morda ne velja pravilo vzroka in posledice, pa je treba poudariti, da je znanost tak nastanek vesolja ugotovila in vse skupaj raziskuje naprej, človek pa si znotraj sveta, ki je brez božanske ljubezni in vrednot nič, ustvarja lepši svet, to da pa je bog ustvaril svet iz svoje božanske roke, pa se morda zdi kot vzrok in posledica ali nekaj onkraj nas, a vzrok in posledica, vsaj kakor ju mi poznamo, vsekakor nista to, ko se vesolje kar pojavi iz božje roke. Tukaj ni nobenega očitnega vzroka in posledice, ki bi bila vsaj približno toliko prepričljiva, kot znanstveno dokazani veliki pok, skratka nastanek vesolja iz božje roke, je prav tako čudo ki kar nastane, kot hočejo reči za veliki pok, le da so tukaj mnogo krat potrjene znanstvene raziskave in da se delo znanstvenikov še nadaljuje.

V precejšnji meri gre skratka tudi za to, da sta vzrok in posledica zelo znanstveni in tuzemski kategoriji in nastanek iz božje roke niti približno ne pomeni vzroka in posledice in potem je kar vse vzrok in posledica, kakor pač kdo to uporabi in to ne more biti razlog za negiranje velikega poka.

Ja in pol ok, začnejo, da je bog onkraj naše logike, ampak ko govorijo o vzroku in posledici pri velikem poku, grejo točno po naši logiki, potem pri bogu, pa brez vsake logike, ker je bog po definiciji tudi ne rabi nujno, pri tem pa pozabijo, da je bog definiran čisto po naši logiki in tudi ne more biti drugače. Tako ne morejo negirati velikega poka, kaj šele dokazovati boga.

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

1 komentar

  1. samokodela samokodela pravi:

    Gotovo pa vso to občutenje božanskega in duhovnega pomeni, da je bilo božansko v nas tudi položeno…

    22.03.2016 ob 18:40

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.