30.04.2016

Revija Rolling stone in Led Zeppelin

Objavljeno v Družbena kritika, Led Zeppelin avtor samokodela

Revija Rolling stone, je vedno veljala za eno najboljših glasbenih revij, zato se je osramotila in dolgoročno tudi zelo spremenila mnenje, ter za nekatere albume napisala tudi nove recenzije, o skupini Led Zeppelin, kajti do njih so bili prav žaljivi in z veseljem jim seveda sporočamo tudi to, koliko res uglednih nagrad so zdaj Led Zeppelin dobili. Poiščite recimo recenzijo za njihov predzadnji album In through the out door, ki je bil ocenjen kot besedilno najslabši, pa recimo Beatlesi, niso bili posebej boljši v sporočilnosti, sploh pa na najbolj zgodnjih in najbolj poznih albumih in v tej reviji Zeppelinov niso marali tudi zato, ker so bili takšni izjemni virtuozi, v smislu, da je kaj takšnega težko dojeti(slej ko prej se je moral najti kdo, ki je recimo bobne, izkoristil do konca), predvsem pa zato, ker so včasih, ne zmeraj seveda, imeli tudi zelo glasen zvok, besedil ki so bila nekoliko seksualno eksplicitna in malo seksistična, pa sploh ni bilo dosti . Ker Robert Plant kljub nekaterim vrhunsko recenziranim solo albumom, tudi z vrhunskimi besedili, dejansko še vedno ni dovolj cenjen kot besedilopisec, naj skromno dodam nekaj verzov k albumu In through the out door. Baby, can you understand me, can you understand me without success, can you understand me at all!? Can you be calm, as you realise I’m not a storm!?

Pa tudi kakšno vedenje, ki je bilo značilno za vse bande tistega časa in za zelo veliko mladih, le da so bendi imeli več priložnosti, namreč droge in seks, so jim bolj očitali, pa tega pri njih sploh ni bilo več, niti tako dosti kot se govori, sicer pa sem o temi seksa pri starih rock bandih, že bolj na široko pisal.

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

1 komentar

  1. samokodela samokodela pravi:

    Pa saj so jim tudi oni dali dobre kritike, recimo štirka in Physical graffiti, sta bla nenavadno dobro ocenjena, ampak splošen odnos do njih, je bil prav nesramen včasih. Pa druge revije so albume in tudi koncerte, seveda tudi kar pogosto zelo dobro ocenile, saj kaj drugega, tudi ne bi bilo logično.

    1.05.2016 ob 11:01

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.