29.06.2016

V minoritskem samostanu, združena maša in koncert

Objavljeno v Družbena kritika, Glasba avtor samokodela

V minoritski samostan, sem želel iti poslušat en pevski zbor in potem so združili mašo in koncert in zdaj moram to poslušat al kaj!? Nasploh o tem, na koncu prispevka, najprej pa nekaj bolj mojih misli. Mislim, da sem v svojih zapisih pokazal veliko argumentov in že to je v precejšnji meri strpno, pa tudi direktno k strpnosti sem pozival in zagotovo tudi nisem nestrpen ali agresiven človek. Ampak kar je preveč, je preveč. To je bilo treba zapisati in na take odvisnostne finte, te marsikatere organizacije najlažje zafrkavajo, dokler si odvisen. Do neke mere so seveda vsi ljudje odvisni od drugih. Ampak bolj zaradi bolezni recimo, manj kot je huda in pametnejši kot si, tem manj, ampak zaradi nje se težje udejstvuješ v družbi, recimo glasbo pa čutiš kot nekaj, kar delaš najraje in kar od vsega kar počneš, najbolje znaš in kaj je narobe z željo, da bi ti nekaj šlo!? Ampak da ti gre ravno glasba, pač potrebuješ publiko in dokler se o tem ne pogovarjaš sproščeno in se znaš branit in tudi poudarit, da boš delal tudi kaj drugega , te bodo ljudje gnjavili tudi zato, ker te bodo skušali gnjavit na to, kakšen smeš in kakšen ne smeš biti, da ti bo dovolj uspelo,karkoli že to sploh pomeni. Nekateri pa ne razumejo, da si slabše funkcionalen, očitno nadarjen in da je pač fajn, če ti nekaj gre. Moje moralne kvalitete, pa naj ocenjuje vsak sam, sam poudarjam le precej manjšo funkcionalnost, bolezen, zaradi katere mi še nobeno delo ne gre do zaslužka, zaradi katere sem zelo trpel in zaradi katere, te poizkušajo delat odvisnega, pa čeprav si dovolj spoštljiv, ti probajo dajat občutek, da je prav njihov način razmišljanja pravi in ti bo nekaj prinesel, zdravje in uspeh. Najbolje pa je, da si čim bolj samostojen in delaš svoje delo, za ljudi, ki ga spoštujejo. Sicer pa naj v cerkev hodijo tisti, ki si to želijo seveda, če tam najdejo, kar jim je vredu, marsikatero takšno organizacijo, začnejo ljudje obiskovati tudi iz kvalitetnih občutij, ne le morda zaradi hude manipulacije. Ampak, da pa naredijo dogodek za vse občane in je to istočasno maša, to pa je primerno za javno obravnavo. To je skrajno neprimerno do drugače mislečih občanov, ki so zgolj prišli na koncert.

Glede precej velikih ambicij v kvalitetni glasbi, pa je vsekakor šlo za željo po pobegu iz sveta, v katerem se nikakor nisem znašel, nič drugega, povezanega z uspehom me ni gnalo.

Spet malo o privatnih zadevah, čim, čim manj, ampak glasba se ne sme nikoli ustaviti, zato se trudim.

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

3 komentarjev

 1. samokodela samokodela pravi:

  Pa te stvari so od posameznika do posameznika zelo različne in tako se ljudje tudi sami odločajo, koliko bodo koga sprejeli in med ljudmi so tudi precejšnje razlike(zelo diskriminatornih ni veliko), ampak zmeraj je pa tudi pomembno, kako si diagnosticiran in zdravljen.

  30.06.2016 ob 07:01

 2. samokodela samokodela pravi:

  Informacijo o koncertu, sem dobil od gospe, ki hodi k nam čistit stanovanje in poje v tem zboru in seveda sem ostal popolnoma miren kot ponavadi in tudi dodal, da kaj pa je meni zdaj problem bit tam pri eni maši, ampak da se mi zdi to skrajno nestrpno in nesramno, da ti nekdo ne pove, da bo to maša, ampak pravi da bo koncert, zato da te tako zvabi tja. To je narobe. Ampak s takimi reakcijami, bom počasi prišel na čisto, ko bom vedno bolj med meni ustreznimi ljudmi in ne bo sploh treba več pisat, takih napol privatnih zapisov na fb, ki je sicer pri večini namenjen za privatne slike, poleg tega pa nas tudi sprašuje, kaj razmišljamo.

  30.06.2016 ob 14:15

 3. samokodela samokodela pravi:

  Pa tudi stanovanje bom komot jaz pucal, če bo treba, kar je preveč pa je preveč, sem prijazen, se dogovorim da grem poslušat, potem pa to. Ljudje poznajo mene in vse ostale v tej zadevi, bodo že razmislili o tem.

  30.06.2016 ob 14:23

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.