1.04.2021

Janševa vlada in kriza

Objavljeno v Družbena kritika avtor samokodela

No ravno prej sem pisal o levih in desnih in malo kasneje še dodal spodaj, da so meni seveda levi boljši kot desni(in še kakšen stavek sem dopisal, če koga zanima)in mogoče je treba poudariti, da sploh v malo bolj ekstremnih razmerah, ti janšeki delujejo že kar fašistično, pa čeprav bi morda tudi Levica, če bi bila na oblasti, vsaj do neke mere delovala totalitarno in uvajala socializem, ki se zgodovinsko ni obnesel. Skratka menim, da bi neka zmerna leva vlada, to krizo vsekakor reševala precej boljše!

Ivana Gradišnik na fb pravi:

Okej, če povzamem:

Zaprli in onemogočili so šole, izobraževanje, predšolsko varstvo, šport, kuturo, umetnost, gostinstvo in turizem ter male zasebne neprofitarje in obrti.

To so naredili zato, da zaščitijo zdravstveni sistem pred kolapsom.
Kolapsom, ki ga ogroža 500 hospitaliziranih in 100 na intenzivni, ki naj bi jo sicer “hitro polnili mladi bolniki”, ampak ko greš poiskat podatke, ugotoviš, da je najmlajši bolnik star 39, povprečna starost pa 69. V drugem valu je bila pa 70 let. Ampak ja, rešujemo zdravstveni sistem, ki zdaj kloni pri 500 hospitaliziranih, ker ga “vse hitreje” okupirajo “mladi bolniki”.

Medtem še vedno po več kot enem letu, ko je že bebcu popolnoma jasno, kaj bi edino res urgentno in nujno morali urediti, niso normalizirali delovnih pogojev in povišali plač medicinskim sestram, strežnicam, negovalkam in čistilkam v bolnišnicah in dso-jih, tem ne dajo niti dodatkov, niti niso končno že povečali normativov na zakonito raven, niti niso uredili, da bi lahko bolan ali bolehen delavec ostal na bolniški s 100% nadomestilom, ne da bi ga delodajalec smel ali mogel izsiljevati, da mora vseeno na delo. Aja, pardon, ni res, da ne počnejo nič – zdravnikom so dali proste roke, da si diskrecijsko izplačujejo obsceno enormne dodatke. Ja, to jim je uspelo.

Kot prve so torej spet zaprli šole in vrtce, za katere so zadnji mesec blebetali, da se bojo “zapirale zadnje”, in ki nikoli nikjer na svetu niso bila niti žarišča, niti niso otroci in mladostniki ogroženi, niti, zdaj to res že vemo, ne drži tista manipulacija o otrocih kot asimptomatičnih superspreaderjih.

Odprti pa ostajajo vsi taveliki, šopingirate lahko do onemoglosti ali smrti, če želite, pa tudi poslovneži in politiki se lahko združujejo, jejo in pijejo v gostilnah in kjer jim že paše po mili volji, industrija šopa dalje brez ovir in še vedno bolnih delavcev mirno ne pusti na bolniško – nikome ništa. Kanon futer pač. Ampak otroci in mladostniki – ti pa naj bodo “solidarni” in “družbeno odgovorni”. Pa kultura, umetnost, šport – sveta trojica covidske nevarnosti!

Zaposlene ženske z malimi otroki, ki jim je zapovedano obvezno delo na delovnem mestu, otrok pa ne morejo dat v vrtec, zdaj iščejo rešitve, ki so seveda v nasprotju s famoznim odlokom – varstvo pri starih starših, ki naj bi jih ščitili pred stiki z nevarnimi mladimi s tem, da smo zaprli šole in vrtce. Ali pa iščejo privat varstva na črno in spet kršijo odlok s prepovedanimi “stiki”.

Genialno. Prav genialno, kako jim uspe s takšno popolnoma in do konca kretensko logiko prepričati ljudstvo, da je vse dobro ali smiselno ali prav. Da je moralno, družbeno odgovorno, solidarno in – seveda – da bo učinkovito in dobrodejno, če se “bomo le vsi dosledno držali vseh ukrepov”. Kako je to možno? Kako lahko tem blaznežem, ki sprejemajo takšne svinjske in popolnoma nesmiselne odločitve, dosledno pa ne naredijo tistega, kar bi edino zares morali, kdorkoli še karkoli verjame? Kako??

Ne bom se nič zadrževala: to ni nobena stroka – to je sadistična stoka.

In za piko na i – obvezne maske na prostem, na svežem zraku, v naravi, povsod! Po tem, ko na vsem svetu, dobro veste vsi, ni ene raziskave, enega dokaza, da bi to bilo kakorkoli koristno, ampak kvečjemu, če že, nasprotno. In pri čemer niti največji kolaboranti in vladni ritolizniki iz famozne strokovne skupine nočejo rečt, da to podpirajo in da se jim zdi v redu. Niti oni ne. Niti oni.

Kakorkoli … jaz sem že onkraj obupa, res nimam več nobenega upanja, da se tole lahko zasuka, počutim se 100x bolj idiotsko kot liki iz legendarnih Twilight Zone, in ko sem gledala včerajšnjih 24ur, me je fizično bolelo.

V glavnem, moje vprašanje: kako lahko še kdorkoli karkoli verjame komurkoli od teh ljudi? Kako??? :-/

  • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.